Sony Alpha 7C (model ILCE-7C) a fost anunțat astăzi oficial alături de obiectivul zoom FE 28-60mm F4-5.6 (model SEL2860) și blițul HVL-F28RM.

Sony Alpha 7C

Sony Alpha 7C

Sony Alpha 7C este cel mai mic și mai ușor body full-frame din lume, oferind un senzor Sony Full Frame pentru fotografie avansată și video la rezoluție 4K. A fost prezentată alături de cel mai mic și mai ușor obiectiv zoom standard din lume, FE 28-60mm F4-5.6. Blițul HVL-F28RM este de asemenea foarte compact și oferă funcții avansate.

Noua cameră Alpha 7C are un senzor de imagine full-frame Exmor R CMOS cu iluminare din spate de 35mm de 24.2MP și un procesor de imagine BIONZ X. Cu dimensiuni de doar 124.0mm x 71.1mm x 59.7mm și o greutate de 508 grame, camera Alpha 7C este similară ca mărime și greutate cu modelele de cameră APS-C, cântărind cu doar 1% mai mult decât Alpha 6600. Chiar și în acest body compact, Alpha 7C oferă un efect de stabilizare de 5 trepte de expunere, permițând obținerea imagini frumoase, fără să fie nevoie de un trepied. Mai mult, capacitatea mare a bateriei NP-FZ100 oferă suficient de multă putere pentru captarea unui număr de 740 de imagini, cele mai multe din industrie,atunci când este utilizat ecranul LCD, sau 680 de imaginixi atunci când este utilizat vizorul electronic – ceea ce îl face perfect pentru sesiuni extinse de fotografiere.

Intervalul standard ISO este extins până la 51,200 și poate ajunge la ISO 50-204,800 pentru imagini captate cu zgomot redus în condiții de iluminare scăzută. Alpha 7C suportă și procesarea pe 16 biți și o ieșire RAW pe 14 biți, pentru gradații naturale.

Utilizând funcționalitățile concepute pe baza inteligenței artificiale, funcția Real-Time Tracking încorporată pe Alpha 7C menține o autofocalizare automată precisă, atunci când butonul de declanșare este apăsat la jumătate. În plus, opțiunile „Tracking On + AF-On” pot fi acum setate pe o tastă personalizată și pot fi activate împreună, atunci când butonul AF-ON este apăsat. Mai mult, subiectul dorit poate fi specificat doar prin atingerea sa pe ecran, atunci când funcția „Touch Tracking” este activată din meniu, fiind disponibilă atât pentru imagini statice, cât și pentru clipuri video.

Camera Alpha 7C permite fotografierea în rafală de până la 10 cadre pe secundă cu AF/AE (autoexpunere) prin utilizarea unei noi unități de declanșare și a unui sistem de procesare a imaginii îmbunătățit. De asemenea, este posibilă și fotografierea în rafală la 8 cadre pe secundă în modul live view, cu o întârziere minimă a imaginii pe vizor/ecran, pentru încadrări ușoare și stabile, chiar și atunci când subiectul se află în mișcare rapidă. Alpha 7C permite captarea în rafală, a aproximativ 223 de imagini în format JPEG (la setarea „Fine L”), 115 imagini comprimate în format RAW sau 45 de imagini în format RAW necomprimate și atinge o precizie AF extrem de mare și de fiabilă în condiții de iluminare de până la EV-4. Aceste funcționalități permit imortalizarea obiectelor care se mișcă rapid cu precizie absolută.

Modelul Alpha 7C este dotat cu un ecran LCD rabatabil în lateral în unghiuri multiple, făcând mult mai ușoară realizarea de selfie-uri, imagini captate în spatele utilizatorului, cadre la nivelul solului sau orice fel de conținut este nevoie. Ecranul LCD tactil este unul de tip 3.0 cu aproximativ 921.000 de puncte, oferind vizibilitate optimă chiar și în condiții de iluminare intensă, de exterior, și permițând operarea tactilă. Alpha 7C are și un un mod de vizualizare de înaltă calitate pentru detalii mai fine și mai naturale, pe lângă un vizor electronic Tru-Finder XGA OLED de 2,35 milioane de puncte (aprox.).

În plus față de suportul convențional pentru banda de 2,4GHz, compatibilitatea cu standardul 11ac permite transferul în banda de 5GHz (IEEE 802.11a/b/g/n/ac), în așa fel încât utilizatorii să poată selecta tipul de transfer cel mai stabil și de cea mai mare viteză, cu interferențe minime. Un conector USB Type-C care suportă SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2) este și el încorporat, oferind astfel transferul rapid al imaginilor în timpul sesiunilor de fotografiere departe de PC și alimentarea cu energie de la baterii externe mobile.

Noul obiectiv Sony FE 28-60mm F4-5.6 aduce pe piață cea mai mică și mai ușoară construcție a unui obiectiv cu zoom standard, oferind o performanță optică superioară care atinge calitatea full-frame de înaltă rezoluție în orice colț al imaginii. Sistemul optic alcătuit din 3 elemente asferice suprimă în mod eficient aberațiile din imagine la orice nivel de zoom și livrează o calitate ridicată a imaginii dintr-un colt în altul al cadrului. O distanță focală minimă de 30 de centimetri (superangular) până la 45 de centimetri (telefoto) oferă capabilități extinse de prim-plan, perfecte pentru utilizarea zilnică sau pentru vlogging, alături de un gimbal sau un grip.

La doar 167 grame și dimensiuni de 66,6 mm diametru și 45 milimetri lungime, alături de designul său mecanic și optic optim, obiectivul FE 28-60mm F4-5.6 are o structură retractabilă și aduce un design compact și ușor fără egal, permițându-le utilizatorilor să îl poarte cu ei oriunde. De la fotografierea zilnică, până la imortalizarea de peisaje, portrete sau cadre de călătorie, este obiectivul ideal pentru orice tip de fotografiere în mișcare, într-o varietate mare de medii.

HVL-F28RM este un bliț compact creat pentru a se potrivi cu aparatele foto mirrorless Sony, pentru un sistem compact, ușor de administrat, ce oferă o performanță stabilă pe care doar un produs original Sony o poate oferi. În comparație cu HVL-F32M, HVL-F28RM este cu 12% mai mic și cu 7% mai ușor. Acest bliț compact și ușor de folosit are capabilitățile necesare pentru a satisface atât nevoile atât profesioniștilor, cât și pe cele ale creatorilor de conținut amatori-avansați.

Noua cameră compactă full-frame Alpha 7C va fi disponibilă din octombrie 2020 pentru un preț estimat de cca 10.200 lei pentru body. Obiectivul zoom FE 28-60mm F4-5.6 va fi disponibil de la începutul lunii ianuarie 2021 pentru un preț estimat de 2400 lei. Un kit format din camera compactă full-frame Alpha 7C și obiectivul zoom FE 28-60mm F4-5.6 va fi, de asemenea, disponibil de la finalul lunii octombrie pentru un preț estimat de 11600 lei. Blițul HVL-F28RM va fi disponibil începând din noiembrie 2020 pentru un preț estimat de 1400 lei.