Sony continuă să actualizeze seria de camere foto, modelul de top al lor este acum Alpha A9, cea mai avansată cameră foto din punct de vedere foto. Pînă acum fotografii recomandau Alpha A7 pentru fotografii profesioniști, dar acum există o cameră mai puternică.

Sopny α9 (ILCE-9) oferă viteză sporită – rafală până la 20 fps, 60 AF/AE calcule de tracking pe secundă și o viteză de declanșare de până la 1/32,000 secunde. Aceste performanțe se datorează în primul rând senzorului full-frame Exmor RS CMOS de 35mm, care permite procesarea datelor la o viteză de până la 20 de ori mai mare decât modelele anterioare. Noul senzor este completat de procesorul de imagine upgradat BionZ X, care îi crește performanța.

Camera foto are un sistem de focalizare cu 693 puncte de autofocus cu detecția fazei, acoperind aproximativ 93% din cadru. Are un sistem de declanșare electronic, fără vibrații și fără distorsiuni, fără oglinzi mecanice sau zgomot de declanșare, ceea ce îl face un dispozitiv extrem de util pentru orice scenariu de fotografie care necesită liniște.

Au realiat și un nou vizor Quad-VGA OLED Tru-Finder, cu aproximativ 3.686 mii de puncte pentru reproducerea extrem de exactă și realistă a detaliilor. Oferă o intensitate luminoasă care este de două ori mai puternică decât cea oferită de Sony α7R II.

Sistemul de stabilizare a imaginii este pe 5 axe. Camera vine cu un port Ethernet (LAN), care permite transferul facil al imaginilor către un server FTP la viteze mari, ceea ce îl face alegerea ideală pentru fotografia de studio, fotoreportaje și evenimente sportive.

Camera inovatoare α9 dispune de o baterie nouă Sony (NP-FZ100), cu o capacitate de 2,2 ori mai mare decât a modelelor full-frame anterioare de la Sony, oferind o durată mai mare de fotografiere și o performanță superioară. Sunt două slot-uri separate pentru carduri, inclusiv unul pentru cardurile UHS-II.

Evident, Sony α9 dispune de înregistrare video la calitate 4K (3840x2160p) pe întreaga lățime a senzorului de imagine full-frame. Poate înregistra Full HD la o rată de 120 de cadre pe secundă, cu viteze de până la 100 Mbps.

Camera foto Sony A9 va fi disponibilă în Europa din luna iunie 2017, la un preț de aproximativ 5.300 de euro.