Lenovo va prezenta oficial trei noi stații de lucru mobile, ThinkPad P51, P51s precum și ThinkPad P71 pregătit pentru realitatea virtuală (VR). Toate stațiile de lucru sunt realizate pentru portabilitate și rezistență, dar în același timp au performanțe bune.

Lenovo ThinkPad P51s dispune de o nouă carcasă, proiectată să îndeplinească nevoile clienților care își doresc un dispozitiv puternic, dar portabil. Concepută cu gândul la inginerii și designerii profesioniști, această stație de lucru mobilă este dotată cu procesoare Intel Core i7 generația a 7-a și cele mai noi plăci grafice Nvidia Quadro dedicate, precum și un ecran 4K UHD IPS cu cameră IR opțională. Are practic dimensiunea unui Ultrabook, dar vine cu tehnologia Intel Thunderbolt 3 cu soluție de andocare. Lenovo ThinkPad P51 are ecran 4K IPS, 100% acoperire a gamei cromatice și soluția de calibrare a culorilor X- Rite Pantone.

Lenovo ThinkPad P71 VR-ready vine cu un sistem de răcire cu două ventilatoare, pentru a permite clienților să valorifice la maxim sistemul pentru o utilizare zilnică mai fiabilă. Noile stații de lucru oferă o memorie de 2400MHz DDR4, cea mai rapidă memorie disponibilă într-o stație de lucru mobilă, cu potențial de stocare masiv, și are capacitatea de a gestiona până la patru dispozitive de stocare. Integrând cele mai noi procesoare Intel Xeon pentru stații mobile, aceste sisteme din seria ThinkPad P certificate ISV dau utilizatorilor puterea și portabilitatea de care au nevoie pentru a lucra mai bine și mai rapid.

La nivel global, Lenovo ThinkPad P51s va fi disponibil în luna martie, cu un preț de pornire de 1.049 de dolari, în timp ce ThinkPad P51 și P71 vor fi disponibile în luna aprilie, la prețul 1.399 dolari și, respectiv, 1.849 de dolari.