Xiaomi, după ce și-a extins gama de produse de la smartphone și tablete la televizoare, pregătește lansarea în 2016 a unui laptop cu Linux și procesoare Intel Core. La cât succes au avut în celelalte domenii, este posibil să vândă și noul laptop, dar mare păcat că tot nu vin oficial cu produsele în Europa.

xiaomi laptop ubuntu

Sunt două versiuni ale laptopului Xiaomi, una cu ecran de 12.5 inch, mai portabilă și subțire, precum și una cu ecran de 13.3 inch, model mai performant. Vor fi versiuni cu procesoare Intel Core i5 și i7 din a șasea generație. Xiaomi va lucra cu două firme care asamblează laptopuri pentru toate brandurile mari. Modelul de 12.5 inch va fi realizat de Inventec, care face acum laptopuri Acer, Toshiba sau HP, iar celălalt model este făcut de Compal, care produce Macbook-urile.

Xiaomi a cucerit piața cu terminalele smartphone, urcând pe locul patru mondial la vânzările de telefoane inteligente. Acum are mare succes cu o brățară de fitness, Xiaomi Mi Band, care se vinde peste tot ca pâinea caldă, am văzut mulți români cu ea la mână deja.

Sursele spun că Xiaomi va oferi laptopurile „la pachet cu noile modele smartphone”, o mișcare de marketing care s-ar putea dovedi genială.

Via