Modelul mai ieftin din serie, Samsung Galaxy S10E, a fost astăzi dezvăluit complet, conform PhoneArena, iar prețul versiunii de bază va fi spre 3.000 de lei, ceea ce mi se pare foarte ok pentru un model cu dotări flagship. Știm deja totul despre modelele Galaxy S10, iar oficial știm că lansarea este pe 20 februarie.

Samsung Galaxy S10E

Galaxy S10e – detalii tehnice

Display: 5.8 inch (2980×1440 pixeli)
Procesor: Exynos 9820
GPU: ARM Mali-G76
Memorie: 6 GB RAM
Stocare: 128 GB + microSD card 512GB
Camera foto: duală 12 + 12 megapixeli
Camera selfie: 8 megapixeli
Altele: mufă 3.5mm jack, Bluetooth 5.0, WiFi ax, LTE Cat 12
OS: Android 9 Pie
Interfața: One UI
Bateria: 3000 mAh
Preț: 740 euro

Detalii pe surse pe GSMArena.
samsung galaxy s10e design front leak

Samsung Galaxy S10E

ads

Păreri privind Galaxy S10e

Designul nou este foarte bun, ecranul cu margini subțiri arată foarte bine chiar dacă este plat, nu are margini curbate. Camerele foto par să fie similare cu cele de la Galaxy S9+ dacă am văzut bine detaliile, cel puțin acum, privind informațiile pe surse. Telefonul are toate tehnologiile noi care vor fi incluse pe gama de top, procesorul nou, mai puternic și cu mai multă inteligență artificială, interfața nouă cu toate optimizările software pentru Android 9.0 Pie, plus WiFi ax, cel mai nou protocol, Bluetooth 5.0, LTE Cat 20 pentru viteze maxime și păstrează și mufa de căști clasică. Magazinele din India au listat terminalele la prețuri oficiale sub 50.000 de rupii, deci vreo 3.000 de lei. Plus minus taxe, comisioane, nu știm exact.

Ideea este interesantă pentru Samsung și reflectă două tendințe. Prima, nu se mai cumpără atât de multe telefoane scumpe, iar marii jucători oferă și alternative mai bune din punct de vedere al prețului. Totuși, nu vorbim de un terminal Lite, deci are toate dotările de top, dar vine la un preț bun. A doua tendință relevată este oferirea de mai multe variante (la început era 1 model, apoi două, acum trecem la trei modele – lucru văzut și la iPhone și la Mate și acum și la Galaxy S).

Singurul lucru care i se poate reproșa acestui model, flagship accesibil, este capacitatea bateriei. Totuși, prevăd că vor ține o prezentare de o jumătate de oră despre metode inteligente de a economisi bateria. AI battery management, AI processor management, AI display luminosity și multe altele. Da, o să vă țină și 3.000 mAh, pentru că altfel ieșea un telefon prea gros și mai scump.

Probabil putem spune cu siguranță că Galaxy S10 simplu va avea trei camere pe spate, dar va avea o singură cameră frontală, plus baterie mai mare. Evident, prețul va fi pe 950 de euro. Iar versiunea de top, care vine cu trei camere pe spate și două camere foto frontale, va avea și ecranul cel mai mare, dar și bateria cea mai mare. Iar aici prețul va fi pe la 1.150 de euro.

Mai sunt cam două săptămâni pînă la lansarea oficială, iar detalii continuă să apară, poze din China, detalii din magazinele online, informații de la operatori. Vouă cum vi se pare prețul, e ok 3.000 de lei pentru flagship sau ați alege un telefon de anul trecut la banii ăștia? Sau e prea mult și punct?