Samsung Galaxy X, despre care se anunța inițial că ar fi telefonul pliabil, ar putea fi de fapt noul branding pentru seria Galaxy S, nume care va fi adoptat abia anul viitor, în 2019. Asta conform unor surse citate de Android Central.

Update: Tot ce știm la ora actuală despre Samsung Galaxy S10 – detalii tehnice, păreri, preț ->>


Sursa foto.

ads

Ideea nu este rea, analiștii spun că Samsung va avea probleme cu denumirile după S10, respectiv S11, S12, deci este cazul să facă ceva de pe acum în această privință. Pe de altă parte, Galaxy S este un brand ultra-recunoscut și egalat poate doar de Galaxy Note. Galaxy X ar putea fi un dispozitiv oarecum aniversar și pentru seria Galaxy, în sensul în care iPhone X a fost pentru Apple. Deși Samsung va aniversa 10 ani de Galaxy S abia în 2020.

Însă este foarte adevărat că există o presiune asupra Samsung, considerat de fani liderul industriei la ora actuală. Iar Galaxy S9, modelul de anul acesta, seamănă foarte tare cu Galaxy S8. Și Cu S7 Edge sau S6 Edge Plus ca să fim sinceri. Are aceleași linii și doar îmbunătățiri tehnologice generale, ca să țină pasul cu avansul tehnologiei hardware. Astfel, Samsung are nevoie de un model nou, un smartphone de top care să arate că este capabil să inoveze și să surprindă piața.

De aici cred eu că este nevoie de Galaxy X. Care să aducă tehnologii noi, eventual să fie pliabil, iar dacă prin noul tip de ecran sau prin montarea de 2 baterii reușesc cumva și creșterea autonomiei, totul va fi perfect. Desigur, este ocazia perfectă pentru Samsung să crească iar prețul telefonului, pentru că deja este foarte aiurea că Galaxy S9 va fi mai scump decât S8 la lansare.

Este foarte adevărat, Galaxy S9 are procesorul mult mai performant, are camere foto despre care se spune că au tehnologii noi și foarte bune, dar și alte tehnologii actualizate. Dar Galaxy S8 a fost un smartphone destul de scump, iar scumpirea adusă anul acesta sigur nu va aduce foarte mulți fani, luând în calcul tocmai acest design, oarecum perimat.

Așa că mi se pare safe să facem o presupunere. Este foarte posibil ca în loc de Galaxy S10 să vedem Galaxy X, care să aducă tehnologii de top de la Galaxy S9, dar și ceva nou, posibil acel ecran dual sau pliabil despre care se spune. Iar pentru cei nostalgici, Samsung va lansa un Galaxy A8 2019 care să fie înlocuitor de S9, așa cum anul acesta avem un A8 surpriză, care imită S8, dar este actualizat.

Oricum, toate acestea sunt doar zvonuri, așa că am să revin pe subiectul ăsta cum aflu ceva nou.