Lansarea Samsung Galaxy S9 se apropie și aflăm foate multe detalii noi. Astăzi, sursele spun că prețul Galaxy S9 va fi “cel mai mare de până acum”, dar avem și noi dezvăluiri despre tehnologiile integrate. Intelligent Scan combină recunoașterea facială cu iris scan și devine un fel de Face ID al sud-coreenilor.
Update 2: S8 versus S9.

Despre prețul Galaxy S9

Odată confirmată oficial lansarea Samsung Galaxy S9, celelalte detalii încep să apară pe rând. Am vorbit deja despre procesor, despre display, despre cele două variante diferite S9 și S9 Plus și am descoperit noile baterii. Rămân foarte puține necunoscute, în următoarea perioadă zvonurile vor înceta treptat, apoi vor apărea noi discuții spre 20 februarie, care vor confirma tot ce am discutat pînă acum. Nu cred că vor mai fi alte dezvăluiri.

Așa că hai să discutăm despre preț. Se pare că Samsung a avut succes cu Note 8, deși modelul a fost poziționat la un preț de aproape 1000 de euro. Și Apple a avut vânzări bune cu modelul lor și mai scump, iar Huawei a făcut la fel cu ediția Mate 10 Porsche Design. Se pare că există o categorie foarte mare de cumpărători pentru care prețul nu contează, ci este important să aibă cel mai nou smartphone. Unii și-l iau cu banii jos, alții în rate la operator, alții la ofertă cu abonamente noi, iar ciclul se repetă anual.

Conform unor discuții necofirmate oficial, citate de Android Headlines, Samsung Galaxy S9 va fi printre cele mai scumpe telefoane lansate de sud-coreeni pînă acum. Deși sunt actualizări minore față de modelele de anul trecut, modelele noi vor fi scumpe pentru a păstra profitabilitatea diviziei mobile și pentru a reitera statutul de furnizor premium al Samsung.

ads

Autorul zvonului nu spune exact prețurile Samsung Galaxy S9. Este un insider care a mai lansat zvonuri în trecut, dar nu toate s-au confirmat. Anul trecut, S8 s-a lansat pe la 750 de euro și S8+ costa 850 de euro în Europa, iar modelele cu mai multă stocare aveau prețul și mai mare. Anul acesta, este posibil să plece de la 900 de euro și să urce spre 1.150 de euro în funcție de variantă. Este posibil să lanseze modelul cu memorie flash de 512GB, doar ca să demonstreze că există posibiliatea.

Update (30.01.2018) – conform publicațiilor coreene, prețul de pornire pentru Galaxy S9 64GB va fi de la 890 la 930 de euro. Iar restul modelelor vor fi mai scumpe.

Conform ecranului prezentat în imaginile de marketing de mai sus, lansarea comercială a celor două modele va fi pe 16 martie, la aproape trei săptămâni după lansarea de la Mobile World Congress.

Despre Intelligent Scan

Alt zvon recent privește sistemul de deblocare Samsung Intelligent Scan. Conform Forbes, cele mai recente versiuni Oreo beta pentru S8 conțin informații despre un nou mod de autentificare, Intelligent Scan, care înlocuiește Face Recognition și Iris Scan. Ei spun că sistemul este clar dezvoltat pentru Galaxy S9 și va fi integrat în interfața noului model. Acest gen de scanare dă rezultate mai bune în medii cu lumină slabă, unde chiar și Face ID de la Apple dă rateuri.

Soluția a fost descoperită de autorii SamCentral, un blog specializat în zvonuri despre Samsung și Android. Există acolo și o animație oficială care fost rapid încărcată pe Youtube. Nu e mare lucru, doar că arată că sistemul este similar cu tehnologiile menționate anterior.

După cum știm, S8+ se debloca cu o fotografie, ceea ce a stârnit multe discuții anul trecut. Iris scan nu putea fi deblocat așa, dar poate că nu am avut o fotografie de rezoluția potrivită sau poate nu am știut cum să poziționez perfect imaginea. Nu am avut mult timp să testez. Așa că Samsung, la fel ca și Apple, adaugă o dimensiune 3D a scanării.

Aș mai comenta legat de imaginile de mai sus că pare să aibă cameră foto duală de selfie, o chestie lansată de Samsung la A8, dar este posibil să vină pe toate modelele lor de top. Nu este neapărat un lucru rău, iar pentru pasionații de selfie este chiar interesant.

Să vedem ce noutăți apar. Mă aștept cam o dată pe săptămână să apară discuții noi despre Galaxy S9.