Samsung Galaxy S9 Plus, varianta mai mare, a fost lansată oficial de asemenea la Mobile World Congress 2018 la Barcelona. Am urmărit live lansarea Samsung S9, acolo sunt toate detaliile tehnologiilor noi, aici sunt doar informațiile despre al doilea model.

Samsung Galaxy S9+

Modelul S9 Plus are ecranul mai mare, de 6.2 inch, precum și bateria mai mare, de 3.500 mAh. Cea mai importantă diferență rămâne camera foto duală de pe spate. Deși au prezentat foarte mult tehnologiile foto, lentilele noi și îmbunătățirile de imagine, Samsung a avut o prezentare axată pe funcțiile prezente la ambele telefoane. Oficialii companiei nu au detaliat deloc în seara asta avantajele camerei foto duale de pe Galaxy S9+. Probabil ca și în cazul Note 8 sunt disponibile funcții speciale, precum portretul cu blur pe fundal. Cei de la DXOMark au spus că Note 8 are o cameră la fel de bună ca iPhone.

Ecranul este dominant pe partea frontală, cu margini ultrasubțiri, acum este 91% display și restul margini. Alte telefoane au ajuns cu acest procent abia pe la 80%. Pe spate cele două camere sunt poziționate diferit comparat cu Note, iar senzorul de amprentă este dedesupt. O decizie foarte bună, pentru că la Note era aproape imposibil să pui degetul corect pe senzor. Sper să fie mai rapid, telefoanele bune au un senzor foarte rapid, iar S8 nu se prea putea mândri cu asta.

Ecranul este acoperit cu Corning Gorilla Glass 5, pentru protecția maximă la ora actuală. Eu recunosc, am scăpat S8+ pe gresie de câteva ori, nu s-a spart ecranul. Are ceva semne mici și atât. Nu se văd cu ecranul aprins.

Are și modelul de top diverse tehnologii, audio de la AKG, Bluetooth 5.0, Wifi cu ac, LTE Gigabit. Prețul Samsung Galaxy S9+ este de la 997 de euro, mai scump decât Note 8 la lansare. Se pare că și în România a început precomanda, să văd ce găsesc despre prețurile în lei, revin imediat pe tema asta.