A venit și momentul clasamentelor de final de an. În ciuda pandemiei (sau poate tocmai din cauza asta), anul acesta au fost pe Computerblog.Ro cam 2 milioane de vizitatori unici, cu 7 milioane de vizualizări în total. Am păstrat tradiția din ultimii ani să fac top 10 articole, ca să excludem discuțiile că au fost subiecte despre vedete, restaurante, politică sau sport.

analytics computerblog

Top 10 articole

Dacă vă plictisiți acum le puteți reciti:

  1. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G review –  a avut cam 112.000 de cititori unici. Este adevărat, modelul a ajuns la mine printre primii din România. Am apucat să fac și review video, lucru care a contat cred. Terminalul s-a menținut printre cele mai căutate / cumpărate la nivel global dintre terminalele flagship ale acestui an. Terminalul  rămâne o alegere bună pentru cei care vor un model de top. Desigur, sunt probleme cu autonomia pe care sper că Samsung le va rezolva la următoarea generație. Știm deja multe, dar abia aștept să aflăm detaliile S21 pe 14 ianuarie.
  2. soluția Mate 30 Pro pentru Google – alt model flagship de top, foarte căutat și popular. A fost însă primul terminal Huawei afectat de interdicția americană legată de serviciile Google, așa că foarte multă lume a căutat soluții alternative. Nu știu dacă la ora actuală mai merge soluția, dar apar mereu altele noi, există în comentarii o altă variantă care mergea. Desigur, sunt și pe youtube multe soluții pentru a folosi serviciile Google pe Mate 3o Pro.
  3. Huawei Nova 6 este unul dintre terminalele foarte bune lansate pe finalul anului trecut, dar a fost la preț foarte bun anul acesta, așa că a reușit să adune cam 99.000 de cititori unici. Din păcate nici el nu are servicii Google și nu cred că este foarte ușor să le aduci.
  4. Lecții din pandemie – un articol de campanie Orange, dar care a fost bine gândit ca format și chiar a avut succes. Probabil a nimerit peste căutările legate de școala online din timpul pandemiei. 83.000 de unici a avut articolul până acum.
  5. Xiaomi Redmi Note 8T a avut și el un număr foarte mare de căutări. Xiaomi au avut foarte mare succes pe piața locală, iar modelele ieftine sunt tot mai căutate. Acest model sub 1000 de lei este doar un exemplu, foarte multe telefoane Xiaomi au fost în top. Terminalul combină un procesor decent, ecran normal, baterie mare și o cameră foto excelentă, la un nivel de preț foarte accesibil, modelul de succes al Xiaomi.
  6. iPhone 11 a fost printre cele mai căutate modele Apple, inclusiv acum de Sărbători. Dintr-o greșeală strategică, anul trecut nu am făcut review la iPhone 11, doar la Pro Max, dar am recuperat anul acesta cu review separat la fiecare model. Este adevărat: uneori nu fac decât review video, pentru că vreau să cresc canalul de Youtube și cred că blogul și-a atins pragul de sus la ora actuală.
  7. Toyota Yaris – am avut ocazia să testez Yaris Hybrid prin amabilitatea celor de la Citylink. Cred că vânzările de mașini hibride și electrice vor exploda anii următori. Probabil multă lume a vrut să citească cum este Toyota Yaris, înainte de a merge la drive test. Mi-a plăcut mașinuța, dar are nevoie de mai multă putere pentru depășiri. Cum am spus, eu am nevoie de o mașină cu garda la sol mai înaltă și fără elemente care să lovească solul când treci prin șanțuri sau prin gropi. Au citit acest articol 66.870 de oameni.
  8. Samsung A51 și A71 au fost vedetele companiei sud-coreene pe segmentul mid-range, a prins Google această știre și a dus-o deasupra articolelor de review la care am muncit zile întregi. Dar așa face Google uneori. E adevărat că uneori pun știrile înaintea tuturor, dar se întâmplă asta tot mai rar 🙂 Iar alții dau ceasul înapoi punând știrile înaintea orei la care a fost trimis comunicatul de presă, doar pentru Google.
  9. Huawei P40 – am făcut un mini-articol și un preview pe video la acest model. Iată că a fost și el în top, cu 65.000 de vizitatori unici. Abia mai târziu a ajuns telefonul la mine și un review a fost gata abia în luna aprilie. Cu cât ajunge modelul mai târziu la test, cu atât articolele nu mai prind și sunt citite de mai puțini oameni.
  10. Xiaomi Mi10 – încă un model care a avut parte de preview video și un articol de susținere, iar Google  a preluat acest semnal și l-a pus deasupra articolului de review. Iar acesta a fost gata abia în luna mai, deci a pierdut multe vizualizări.

Au fost citite multe alte articole, un total de 377 de articole au avut peste 1000 de cititori. Din cele 6600 care sunt publicate acum, după ce am făcut constant curat pe blog, toate au avut trafic, nu am avut pagini fără niciun vizitator, indiferent cât de vechi erau.