China este patria tabletelor ieftine ‘no name’, spune Cristian, care scrie constant despre tablete ieftine pe iTablete.com. Momentan el folosește o tabletă Lenovo A1000 pe post de GPS cu iGO Primo pentru Android și un Samsung Galaxy Tab 3 pentru browsing. El a mai scris un guest-post pe Computerblog.ro, legat de tabletele din China și competitorii sub brand local.
Gândiți-vă la ce prețuri iau companiile tabletele de acolo și cu ce preț le vând aici 🙂

MPad - tableta ieftina din China
MPad – tableta ieftina din China

Tablete ieftine

Discutăm astăzi despre fenomenul tabletelor „no name”€™, „€˜white label”€™ sau sub brandul producătorului chinez (necunoscut la noi). Un fenomen care a luat amploare după creșterea în popularitate a platformei Android. Bineînțeles, și la acest capitol, cei mai pricepuți sunt chinezii, care au transformat piața locală a dispozitivelor Android într-un adevărat Vest Sălbatic. Și zic Vest Sălbatic pentru că în China circa 90% dintre tablete folosesc o versiune de bază Android, fără însă că Google să aibă vreun beneficiu din asta. Producătorii locali aleg să nu includă magazinul Google Play pe tabletele lor, în favoarea unor dezvoltatori locali de aplicații, jocuri și advertising cum ar fi Tencent, 360 UCWeb sau 91.
Prețurile tabletelor chinezești „€™no name”€™ sunt undeva sub $100, chiar și pentru modele de 10 inch.

MPad 9
MPad 9

MPad 9 – $50.81

MPad 9 este o tabletă Android de 9 inch care se vinde en-gros*** la un preț de doar $50.81 conform orientdeal.com. Prețul este cu mult sub orice găsești în portofoliul producătorilor din România, ce să mai vorbim de bradurile mari. Specificațiile tehnice ale tabletei MPad 9 includ un procesor single core Allwiner Cortex A8 de 1 GHz, 512 MB de memorie RAM și 8 GB de memorie internă. Tableta rulează Android versiunea 4.0.4 și dispune de slot micro SD, cameră foto de 0,3 MP amplasată frontal, port micro USB pentru transfer de date și jack pentru căști audio.
Displayul de 9 inch are o rezoluție de doar 800 x 480 pixeli și am multe motive să cred că nici luminozitatea sau unghiurile de vizualizare nu sunt unele extraordinare. Tableta nu are modul GSM 3G inclus, dar se poate folosi un dongle extern. La urma urmei, primești o tabletă Android funcțională care poate satisface necesitățile unui utilizator nepretențios, pentru un preț imbatabil.

ads
MPad A13
MPad A13

MPad A13 – $44.87

Modelul MPad A13 este cel mai ieftin pe care l-am găsit. Pe lângă specificații, producătorul menționează clar că tableta poate fi comandată împreună cu logo, branding și packaging customizat, deci special făcută pentru re-branding. MPad A13 este dotat cu un display de 7 inch cu rezoluția de 800 x 480 pixeli. Sistemul Android 4.0 instalat pe tabletă este pus în mișcare de un procesor Allwiner Cortex A8 de 1,5 GHz și de 1 GB de memorie RAM DDR3. Storage-ul intern este de doar 4 GB – minimul necesar pentru Android și încă câteva aplicații. Tabletă este Wi-Fi only, cu suport pentru conectarea unui modem 3G extern.

GooPad
GooPad

GooPad Mini – $108.58

GooPad Mini este una dintre cele mai bine vândute tablete în China și este promovată ca „iPad Mini Alternative”€…™ mai exact „€˜Don’€™t Waste Money on iPad Mini”€™. Situația mi se pare cu atât mai amuzantă dat fiind faptul că imită perfect iPad Mini cu o versiune Android 4.1. GooPad este unul dintre modelele chinezești scumpe și bine dotate din punct de vedere hardware. Astfel, display-ul de 8 inch are o rezoluție de 1024 x 768 pixeli, iar procesorul este și el un dual core de 1,4 GHz. La fel că și iPad-ul, GooPad oferă utilizatorului posibilitatea de a alege din mai multe variațiuni ale tabletei, în funcție de capacitatea memoriei interne, de la 8 până la 32 de GB. Există și o variantă GooPad cu 3G ce costă aproximativ $170.

GooPad - pe spate
GooPad – pe spate

Lista ar putea continuă cu modele variate, mai scumpe sau mai ieftine, mai mari sau mai mici, concluzia este una singură. Cu grijă la eventualele țepe, pentru că și chinezii s-au specializat acum în păcăleli, puteți căuta pe site-urile specializate tablete Android ieftine din China cu prețuri foarte bune.

Înainte de a încheia, vă prezint mai imagini surprinse de un vizitator într-o €˜piață de tablete din China. Imaginile vorbesc de la sine.

Talciocul de tablete din China - via Engadget
Talciocul de tablete din China – via Engadget

Sursa imaginilor: Engadget.com

 

*** pentru necunoscători: la aceste prețuri se adaugă transportul și taxele de vânzare în Ro. Cu toate astea ar fi mai ieftine decât cele vândute sub brand local.