HTC One V, urmașul lui Legend după design, mi-a ajuns la teste săptămâna trecută și am apucat să îl pun la treabă în week-end, am făcut niște poze și un benchmark cu el. Fusesem dezamăgit prima oară când am aflat că vine la teste cel mai modest smartphone din gamă, dar de fapt este cu mult peste nivelul mediu, este un smartphone complet, care poate concura cu orice vârf de gamă. Și am să detaliez mai jos.
Click pe poze pentru mărire!
[nggallery id=345]
HTC One V
M-am tot gândit și asta va fi una din problemele „democratizării” industriei smartphone. Tot mai multe terminale de nivel mediu și preț accesibil oferă aceleași funcții ca și telefoanele flaship. Ba din contră, tot mai multe terminale de top vin cu probleme și bug-uri care te fac să te întrebi dacă mai merită prețul. Sigur, unii vor dori totdeauna cel mai scump telefon sau cel mai la modă terminal. Dar alții vor cumpăni oferta și vor alege telefoane precum One V, care mi s-a părut excelent.
Primul lucru pe care îl observi când scoți One V din cutie este design-ul curbat speficic Legend, care are și el rostul lui. Îl poți ține mai comod, îl tragi mai ușor din buzunar…
Nota: [rating:9]
Apoi observi ecranul protejat de Gorilla Glass, nici urmă de zgârietură. Ecranul este excelent, diagonala de 3,7 inchi – numai bună – rezoluția este însă medie, 480×800 pixeli, cu 252 ppi. Ia nota [rating:8]
Pe spate nu are nimic deosebit, este un HTC absolut normal, doar că vine acum cu tehnologie audio Beats.
HTC One V – hardware
Telefonul HTC este bine dotat în ciuda faptului că este cel mai accesibil din serie. Chipsetul este Qualcomm MSM8255 din seria Snapdragon, cu procesor 1GHz, probabil single-core. Are 512MB de RAM și accelerator grafic Adreno 205, plus memorie internă de 4GB și slot de carduri micro SD. Dotările sunt relativ similare cu Xperia Arc sau Huawei Vision.
Camera foto este de 5 megapixeli, am adăugat niște poze în galeria de mai sus, dar pun una și aici:
Camera foto filmează 720p, a fost relativ ok.
Testul de benchmark (Quadrant) a ieșit binișor, sub Galaxy Nexus, dar peste Nexus S. Ca să fiu sincer, scorul este foarte aproape de primul Samsung Galaxy S.
Partea de hardware ia nota [rating:7.5]
Autonomia a fost peste o zi, la utilizare normală. Deci nota [rating:8]
Puncte negative
Cred că reproșul major care i se poate aduce este că nu aduce practic ceva extraordinar nou. Doar HTC Sense 4.0, care oricum nu este acel atuu pe care îl văd strategii HTC. În rest, cumpărătorul cu banii în mână trebuie să lupte să găsească motivele. Ok, ecranul e bunicel, Android 4.0 este mai drăguț, camera foto merge, prețul nu e mare. Dar de ce să dau banii pe el, care este punctul cheie de atracție? Brandul? Prețul?
Ar mai fi de notat carcasa negru mat pe care se vede orice urmă de amprentă, grăsime, praf, chestii din buzunare. Ai nevoie de ceva husă.
Concluzii
Nu este un super-smartphone de scos pe masă în Dorobanți, dar face cam tot ce te-ai aștepta de la un smartphone, arată bine, se mișcă excelent, este subțire și ușor, are display bun, cameră foto ok… Prețul este accesibil și sunt convins că va veni la ofertă la operator. Deocamdată, prețul este de 1.369,99 lei, adică JUMĂTATE din prețul HTC ONE X… E de luat.
Note
Ce note i-am dat
Design: [rating:9]
Hardware: [rating:7.5]
Autonomie: [rating:8]
Display: [rating:8]
Preț: [rating:9]
Media generală: 8,3 [rating:8.3]
Cred ca daca ar fi avut un ecran ceva mai mare (de 4 inci ca la Galaxy S) sau daca era dual-core, l-as fi recomandat cu caldura. Mie personal nu imi place „barbia” lui, dar in rest se prezinta foarte bine. Review-ul este foarte bine facut.
 
Am achizitionat si eu unul. Din pacate se restarteaza foarte des, astfel incat am fost nevoit sa solicit schimbarea lui. Cans va sosi cel nou o sa anunt dasca „asa fac toate”.