Am testat Krüger&Matz Live2 LTE, modelul dual SIM 4G lansat în România de brandul polonez. Este unul dintre modelele Android accesibile, dar cu focus pe design și realizare, iar experiența nu este rea deloc. Nu este însă nici vreun vârf de gamă, așa că trebuie privid ca o alternativă accesibilă la modelele de top.

Krüger&Matz Live2 LTE
Krüger&Matz Live2 LTE

Pro și contra Live2 LTE

Atuurile acestui model:
– design-ul și finisajele exterioare;
– dotările sunt relativ ok;
– autonomie decentă;
– baterie măricică;
– cameră foto de 13 megapixeli pe spate, 5 megapixeli pentru selfie;
– Anroid 4.4;

Rămân de discutat:
– performanța este de nivel mediu;
– prețul de 850-900 lei deschide drumul spre comparații cu modele mai puternice;

Detalii tehnice și impresii

Telefonul nu este rău, chiar este printre cele mai bune modele de nivel mediu pe care le-am testat anul acesta. Procesorul este quad-core, Cortex-A7, la 1,2 GHz și are 1GB de RAM. Memoria internă este într-adevăr de 4GB, dar are slot pentru carduri de memorie de până la 32GB. Ecranul de 5 inch are rezoluție 720p. Chiar se vede foarte bine, este luminos, are culori bune (1280x 720 pixeli). La ora actuală dimensiunea de 5 inch mi se pare cea mai bună pentru smartphone.

Are mufă USB pentru conectare și încărcare, are WiFi, Bluetooth, GPS. Tehnologia LTE permite conectarea la rețelele 4G, disponibile inclusiv în România la Orange, Vodafone sau Telekom. Faptul că vine cu Android 4.4.2 este un avantaj, platforma e stabilă, se mișcă bine.

Am tesat camera foto și mi s-a părut destul de bună. Desigur, aplicația integrată de cameră foto mai necesită diverse optimizări. Dar puteți lua din Google Play diverse alte aplicații de fotografie. Eu recomand Play Memories de la Sony sau HD Camera Ultra. Ambele sunt capabile să realizeze imagini mai bune decât aplicațiile standard de cameră foto.

Camera frontală de 5 megapixeli este foarte ok pentru cei care vor să facă poze selfie.

La început m-am mirat de faptul că are autonomie mai mare decât alte modele relativ similare testate anul acesta. Apoi mi-am dat seama: are un acumulator de 2.500 mAh , mai mare decât alte modele dual-SIM de acest nivel.

Performanțe hardware

Am testat telefonul cu cele trei teste benchmark pe care le folosesc în acest moment: Antutu pentru că permite rapid comparația cu modelele momentului, 3D Mark pentru cei care vor să știe dinainte cum vor merge jocurile favorite și Vellamo, un benchmark realizat chiar de Qualcomm pentru măsurarea performanțelor.

Scorurile realizate de Krüger&Matz Live2 LTE sunt de nivel mediu, dar nu sunt deloc dezamăgitoare. De altfel iese bine datorită dotărilor hardware (Qualcomm MSM8926).

Experiența de utilizare

De cum scoți telefonul din cutie vezi că arată bine și că nu este un model “ieftin din China” precum sunt multe din terminalele accesibile trimise la teste. Arată bine și materialele sunt alese corect, dimensiunile sunt bune, stă corect în mână. Nu este nici foarte gros, iar marginile ecranului sunt foarte subțiri.

Interfața este minimalistă, seamănă un pic cu ceea ce vedem la modelele Xperia, dar sunt și diferențe. Fără să fie o interfață foarte stufoasă sau complicată. Chiar și partea de setări este ușor de găsit și accesat, nu diferă foarte mult de Androidul standard.

Una peste alta vorbim despre un telefon de nivel mediu, accesibil, cu realizare bună și performanțe medii.

Concluzii

Krüger&Matz Live2 LTE este un dual-SIM accesibil pentru cei care vor să acceseze Internetul de mare viteză pe un smartphone cu preț bun. Arată bine, se mișcă bine, iar pentru utilizarea normală nu aveți nevoie de cel mai puternic hardware sau de cel mai scump telefon.

Modelul poate fi cumpărat direct pe site-ul companiei. Îl găsiți însă și în ofera unor magazine online locale.