Asus Transformer Book V a fost prezentat azi – este un laptop cu Windows care are integrat un smartphone Android care se poate încărca de la bateria hibridului, dar poate opera și pe ecranul mare al acestuia. Conceptul este similar tabletelor Transformer care au avut mega-succes în ultimii ani.

Asus Transformer Book V
Asus Transformer Book V

Sursa foto.

Asus Transformer Book V vrea să aducă acest mod de utilizare inedit și în lumea laptopurilor. Laptopul are ecran de 12,5 inch, este un ultraportabil Windows 8.1 cu ecran tactil evident. Poate fi utilizat și ca tabletă. Procesoarele sunt Intel Core și are toate dotările unui laptop bun.

Terminalul smartphone este Android, cu ecran de 5 inch, similar unui Zenfone 5. Are la bază un procesor Intel pentru smartphone-uri pe 64 de biți, Atom cu tehnologie LTE integrată. Când introduci telefonul în dock o interfață specială apare ca widget din câte am înțeles și poți accesa aplicațiile de pe telefon, apelurile, mesajele și așa mai departe.  Poți trece ecranul laptopului pe Android, ca să poți lucra pe telefon ca pe o tabletă Android.

ads

Ideea e foarte bună și consider că este un produs interesant. Acum totul va depinde de implementare, de experiența propriu-zisă cu hibridul și , evident, de prețul final. Așa că mai avem de așteptat să aflăm toate aceste detalii.