Asus VivoBook S15 se anunță modelul ultraportabil al anului. Lansat la Computex Taiwan, ultrabook-ul are procesor Kaby Lake, 16GB de RAM, placă Nvidia Geforce 940MX și stocare pe SSD, iar prețul de pornire este de 500 de dolari.

Este ultrasubțire și are un șasiu din aluminiu, bănuiesc că prețul este pentru varianta cu Core i3. Totuși, performanța este suficient de bună pentru un sistem cu un astfel de preț. Cântărește doar 1,09 kilograme și are de asemenea autonomie foarte bună.

Dacă vă interesează un pic mai multă performanță, Asus a prezentat la Computex și modelul VivoBook Pro 15, care oferă placa video Nvidia GeForce GTX 1050, procesor Core i5 sau i7, prețul fiind de la 800 de dolari. Versiunile de top includ și ecran cu rezoluție 4K, dar probabil vor fi scumpe.

Laptopurile au ecran de 15,6 inch, se pare că se păstrează această dimensiuni ca favorita publicului. Îmi place că au multe mufe de conectare, nu doar USB Type-C și adaptor ca la modelele ultra-slim. Am văzut și un card-reader, care pentru multă lume este foarte important.

Asus a lansat la Computex și ZenBook Pro, dar și ZenBook Flip S, dar revin cu detalii într-un material separat.
Din câte am înțeles nu au lansat încă Zenfone 4, așa cum se aștepta toată lumea. Stăm cu ochii pe ei să vedem ce anunță.