Asus Zenbo este un roboțel prezentat la asistent personal, care costă vreo 600 de dolari. Nu este chiar mic și seamănă cu roboții Eve din filmul Wall-E.

Asus Zenbo
Asus Zenbo

Adcă ar fi fost publicat pe 1 aprilie, aș fi crezut că e o glumă, dar nu este.
Găsiți detalii tehnice și chiar video pe site-ul oficial.
Asus Zenbo ar trebui să fie un robot de utilizat în fiecare casă. Știe să citească povești pentru copii, știe să țină companie bătrânilor, recunoaște comenzi vocale și știe să facă poze.

Deocamdată produsul nu este disponibil pentru vânzare, dar Asus speră că va cuceri lumea cu noul robot. Este genul de asistent digital care învață continuu, deocamdată, la prezentarea oficială a recunoscut că nu știe prea multe. Nu sunt sigur că se poate conecta la internet pentru a căuta răspunsuri.

Asus Zenbo este o reacție la succesul comercial al Amazon Echo, boxa smart care integrează un asistent digital, Alexa. Anul acesta cei de la Google au anunțat un device similar, Home, iar zvonurile arată că și Apple va lansa ceva similar. Totuși, nici Echo, nici Home, nici Siri nu știu să și meargă prin casă și să facă diverse acțiuni prin casă. Avantaj Zenbo.

ads

Prezentarea Asus Zenbo a avut pe scenă și un invitat Intel, deși nu este clar care este implicarea gigantului hardware…