Ceasurile Google cu Android Wear 2.0 nu vor fi lansate în toamna asta, ci mai degrabă la început de 2017, conform unor surse. Prima actualizare Android Wear a fost anunțată în primăvară, dar se pare că testează să fie totul ok.

google-smartwatch-android-wear-2-0

Se pare că nici producătorii de ceasuri smart nu se grăbesc să lanseze dispozitive noi, iar fenomenul în sine nu mai are amploarea de la început, după ce toată lumea s-a prins că ceasul smart este mai mult un moft. Da, știu, există oameni care au devenit dependeți de smartwatch, dar nu mai crede nimeni acum că este ceva mass-market.

Zvonul privind lansarea în 2017 este dat de Evleaks, iar știrea pare să fie confirmată și din alte surse. Google pregătește propriile ceasuri cu Android Wear, care să fie un model pentru producători, iar detaliile sunt interesante.

Ceasul mai mare, cu nume de cod Angelfish, are integrat modul de SIM LTE și localizare prin GPS. Cel mai mic, Swordfish, este doar accesoriu cu Bluetooth. Modelele de telefoane au avut și ele nume de cod inspirate din nume de pești, Sailfish și Marlin, iar numele comerciale au fost Pixel și Pixel XL. De-asta mă aștept ca noile ceasuri să poarte de asemenea noul brand Google.

Din imagini, pare interesantă fața aleasă, cu design minimalist. Nu avem informații suplimentare legate de lansarea noilor dispozitive sau nivelul de preț. Nu m-aș mira însă să coste peste media pieței, Google dorind acum să imite Apple.