La evenimentul de aseară Google a lansat și alte gadgeturi decât cele despre care am apucat să scriu, unul este Google Clips, o cameră video care include Inteligență Artificială. Am citit dimineață despre ea și pare interesantă, iar acțiunile GoPro au scăzut cu ocazia asta.

Update (28.01.2018) – camera Google Clips e disponibilă la precomandă la 249 de dolari, conform The Verge.

Evenimentul Google s-a lungit foarte mult, au început cu Home și apoi PixelBook și pe urmă modelele Pixel 2, când au ajuns la accesorii n-am mai rezistat pe scaun. Dar camera video Google Clips pare interesantă, deși este foarte scumpă din punctul meu de vedere. Inutil de spus că este singurul produs care nu a fost dezvăluit pe surse înainte de eveniment.

Camera video Google Clips (Model G015A) are un senzor de 12 megapixeli cu pixeli mari de 1.55nm, cu unghi de vizualizare de 130 de grade, are 16GB de stocare internă și aplicație specială pentru telefoanele cu Android. Face poze cu 15 cadre pe secundă la nevoie. La ora lansării oficiale merge doar cu telefoane Pixel, iPhone 8 și 8 Plus, Samsung Galaxy S7 și S8, iar prețul oficial este de 249 de dolari. Asta în condițiile în care orice utilizator poate cumpăra N modele de camere video, de la 50 de dolari în sus, sky is the limit.

Camera se poate pune în camera copilului, în living, la birou și face uneori poze și singură, pe care ți le trimite ulterior. Avantajul ar fi că se conectează la WiFi și ai toate imaginile în Google Photos. Cum spuneam are integrată tehnologie de Inteligență Artificială care ajută la selectarea celor mai bune imagini. Așa cum îi spune numele, Clips se prinde pe diverse obiecte, precum rucsac sau șapcă, dar poate să stea și pe un suport pe birou sau direct pe podea, de unde poate transmite imagini.

Bateria Google Clips ține doar vreo trei ore de utilizare continuă, așa că va avea nevoie de baterii externe. Veți găsi pe blogurile de tehnologie opinii pro și opinii contra acestei camere. Este totuși pentru cei care nu sunt deranjați să fie filmați / pozați continuu.