HTC Vive Cosmos, cel mai recent sistem de realitate virtuală (VR) pentru PC, a fost lansat oficial în România. Creat pentru a oferi un nou nivel de ușurință în utilizare Cosmos poate fi achiziționat de la magazinele online la prețuri începând de la 3.949 lei.

Vive Cosmos a fost construit pentru a se adapta nevoilor și cerințelor utilizatorilor VR . Noul sistem de urmărire (tracking) oferă o configurare simplificată, care face ca trecerea în realitatea virtuală să fie mai rapidă și mai ușoară. Are șase camere cu senzori pentru o urmărire internă-externă mai cuprinzătoare și mai precisă. Cosmos dispune de o rezoluție combinată de 2880 x 1700 pixeli – o creștere de 88% față de modelul inițial. Noile ecrane LCD reduc distanța dintre pixeli și, combinate cu ecranele reale RGB, minimizează efectul de screen-door.

Designul flip-up permite utilizatorilor să treacă de la spațiul real la realitatea virtuală în doar câteva secunde. Confortul și ergonomia superioare permit experiențe VR mai îndelungate, iar căștile integrate on-ear asigură un sunet complet imersiv. Totodată, Cosmos dispune de controlere complet reproiectate, care maximizează funcționalitatea în VR și oferă confort extins în timpul sesiunilor lungi de joc. De asemenea, Cosmos este compatibil cu adaptorul Vive Wireless, disponibil pentru acei utilizatori care vor să se miște în VR fără a fi legați de un cablu.

Cu un design frontal modular, Vive Cosmos este compatibil cu accesorii multiple, dar asemenea se pot face altele noi pentru el, unele care vor schimba funcționalitatea headset-ului. Primul mod oficial este modul Vive Cosmos External Tracking pentru utilizatorii care doresc să utilizeze în continuare stațiile de bază Lighthouse existente pentru scenariile de urmărire și care, totodată, vor să se bucure de avantajele Vive Cosmos.

Vive Cosmos este headset-ul VR care oferă acces la conținut variat datorită abonamentului inclus Viveport Infinity de 12 luni (ofertă disponibilă pe perioada precomenzilor). Fiecare client care va face precomandă pentru VIVE Cosmos până pe 2 octombrie va găsi în cutie un cod promoțional pentru cele 12 luni gratuite de Viveport Infinity. Această platformă oferă acces nelimitat la sute de aplicații VR și jocuri foarte bine cotate, cum ar fi Fisherman’s Tale, Fujii și Ninja Legends, precum și clipuri video premium de la branduri de top, precum GoPro, Discovery Channel și Animal Planet. Odată cu lansarea Vive Cosmos, Viveport Infinity va adăuga titluri noi precum Doctor Who: The Edge of Time dezvoltat de Maze Theory, Playstack și BBC, Eleven Eleven dezvoltat de Syfy, Battlewake dezvoltat de Survios, Gloomy Eyes dezvoltat de Atlas V și 3dat, Swords of Gargantua dezvoltat de Yomuneco și Gumi, dar și MLB Home Run Derby dezvoltat de MLB. 

Cosmos oferă o experiență de neuitat, ușor de configurat și de trecut în lumea virtuală, datorită noului sistem Vive Reality. Vive Cosmos este primul headset care oferă sistemul Vive Reality, o experiență software reimaginată pentru Vive. Sistemul Vive Reality este o filozofie inovatoare pentru VR, ce oferă o extensie a vieții pentru a face VR-ul să nu fie doar un agregator de aplicații, ci, mai degrabă, o trecere între lumi diferite. Cosmos va dispune de o interfață reproiectată pentru utilizatori, denumită Lens, pentru a accesa cu ușurință aplicații XR și Viveport Infinity, dar și de o pagină principală nouă și dinamică, denumită Origin. Origin este platforma de lansare pentru aplicațiile VR și experiențele interactive care se vor dezvolta în timp.