Gear S3, noul model de smartwatch al Samsung, va fi anunțat oficial pe 2 august, la lansarea Note 7. Așa s-a întâmplat anul trecut cu Gear S2 și cred că vor păstra tradiția.

Samsung-Gear-s3-compressor

Lansarea oficială Gear S3 va fi în mod tradițional târgul IFA Berlin. O să-l văd acolo, sper să ajung la evenimentul oficial, dacă nu, va fi sigur la standul Samsung.

Samsung a reușit să schimbe povestea, după eșecul Gear S în 2014. Au schimbat sistemul de operare cu unul propriu, iar apoi au adăugat funcții pe care alte ceasuri smart nu le au. Au pus rotița de control care permite selectarea opțiunilor. Iar Gear S2 a avut vânzări mai bune decât majoritatea ceasurilor smart de pe piață. Are un design bun, a avut versiuni premium, dar și modele mai accesibile. Să vedem acum ce știm despre Gear S3.

ads

Samsung Gear S3 are numele de cod Solis. E adevărat, primele imagini din laboratoarele sud-coreene arată un design similar cu … soarele. Rotița de control de pe margine va avea probabil niște striații mai proeminente, să poți controla mai bine rotirea.

Există două zvonuri diferite, unele susțin că Samsung păstrează ecranul de 1.2 inch, altele spun că Samsung ar putea realiza o versiune mai mare a ceasului, care să aibă gesturi și interacțiuni touch mai ușor de realizat. Comenzi prin desenarea de semne și așa mai departe.

Sistemul de operare Tizen va fi folosit în continuare. Samsung încearcă o delimitare de Android, iar platforma Android Wear deși a avut un relativ succes datorită unor modele cu design bun, nu are avantajele Tizen. Mie personal mi s-a părut că Gear S2 este mai rapid și mai stabil decât multe alte ceasuri smart pe care le-am testat cu Android. E foarte adevărat că nu ai acces la toate aplicațiile disponibile pe Android Wear, dar pe de altă parte, câte aplicații să folosești pe smartwatch. Practic, doar notificările și informațiile de bază. Maximum de folosit ar fi navigarea GPS sau aplicația de fitness dacă alergi constant sau mergi cu bicicleta.

Din primele zvonuri, vor exista trei modele Gear S3 fără SIM, doar ca accesorii pentru telefon, dar și două modele cu SIM, care se vor vinde cu ajutorul operatorilor telecom parteneri.

Primele poze cu noile fețe Gear S3 le găsiți pe Wearable, un blog dedicat accesoriilor smart.