Microsoft pregătește Surface All-in-One PC, un desktop modern pentru cei care mai utilizează acum computerul de birou. E adevărat, este și un soi competitor pentru iMac, mai mult prin design decât prin funcționalitate. Informația este pe surse, dar un designer a creat deja imagini concept destul de interesante.

Microsoft-surface-desktop-pro-design-by-Aziz-belkharmoudi2-compressor

Microsot a avut un succes nesperat cu seria de tablete Surface, de fapt o combinație între tabletă și laptop, cu Windows 10. Design-ul interesant și specificațiile bune au făcut ca Surface să se vândă foarte bine în ciuda prețului relativ mare. Acum sunt două zvonuri, confirmate din mai multe surse. Unul, că Microsoft va face un Surface Phone, un competitor direct pentru iPhone / Nexus / Galaxy S, apoi că vor lansa acest gen de produs, un desktop All-in-One, Surface PC.

Surface PC ar urma să fie un desktop performant, va fi primul care să folosească procesoarele Intel Kaby Lake, despre care nu se știe mare lucru. A șaptea generație de procesoare Core va fi ultima pe 14 nanometri, înainte ca gigantul hardware să treacă pe 10 nanometri. Evident, ca la fiecare nouă generație, cresc performanțele și scade consumul. Mai multe zvonuri sunt aici.

Surace PC All-in-One va avea design ambițios și dotări de top, dar și preț mare, pentru că Microsoft vrea să concureze Apple pe segmentele high-end, nu mai vrea produse mass-market. Problema lor este că prin aceste lansări concurează direct cu proprii parteneri, precum HP, Dell, Lenovo, Asus sau Acer. De asemenea, oamenii cu bani tind să prefere produsele Apple.

Sunt curios dacă se confirmă cele două zvonuri, mai ales dacă fac și telefonul Surface, să aibă o ofertă completă.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!