Cei de la Nokia au lansat azi OZO, o cameră video profesională care filmează a 360 de grade, dedicată celor care creează diverse aplicații de realitate virtuală sau realitate augmentată. Este un trend tot mai important în industrie, GoPro vor lansa o cameră sferică, Samsung face o cameră specială și așa mai departe.

Nokia Ozo

Sursa: The Verge

Nokia Ozo este prezentată drept cea mai complexă cameră video pentru realitatea virtuală. Are opt lentile, opt microfoane direcționale, cu alte cuvinte vei auzi când vine o mașină din spate sau fâșâie ceva într-o tufă din lateral.

Camera Nokia nu este pentru consumatori, doar pentru cei care lucrează acum la universurile virtuale în care ne vom petrece timpul peste câțiva ani.

Filmele realizate cu Nokia Ozo vor putea fi văzute pe Oculus VR, HTC Vive sau Gear VR, iar compania colaborează deja cu un studio de producție care realizează documentare VR.

Proiectul este realizat de Nokia Technologies, compania care a lansat tableta Nokia N1 și care va lansa anul viitor un nou smartphone Android.