Nvidia a anunțat un nou gadget în seria Shield, pe lânbă tableta Nvidia Shield, acum este vorba de o consolă de jocuri cu platforma Android TV, capabilă să redea video-uri, muzică, aplicații și jocuri de ultimă generație. Vine cu incredibilul procesor Tegra X1, este astfel concurent PlayStation sau Xbox, mai mult decât centru multimedia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sursa foto: Engadget

Consola Shield va avea acces la o gamă largă de jocuri și va fi disponibilă alături de controller-ul Shield. Peste 50 de titluri de jocuri Android vor fi optimizate pentru consola Shield, printre care titluri premium precum Crysis 3, Doom 3: BFG Edition și Borderlands: TPS. Aceste jocuri vor beneficia de performanța procesorului Tegra X1, dotat cu 256 de nuclee bazate pe arhitectura de GPU Maxwell și procesorul pe 64 de biți.

ads

O a doua funcționalitate se refară la jocurile de tip AAA, printre care și jocuri de consolă, care vor putea fi accesate pe consolă prin intermediul serviciului de streaming GRID. Gen Batman: Arkham Knight și The Witcher 3: Wild Hunt, care vor fi disponibile mai târziu în acest an.

Consola Shield, împreună cu controller-ul, vor fi disponibile în luna mai 2015, cu un preț estimativ de $199 în US. Printre accesoriile disponibile se vor afla controller-ul, telecomandă și stand care permite consolei să fie poziționată vertical.
shield controller

Specificații Nvidia Shield

Procesor: Tegra X1 (256-core Maxwell GPU with 3GB RAM)
Video: 4K Ultra-HD Ready up to 60 fps (VP9, H265, H264)
Audio: 7.1 and 5.1 surround (HDMI)
Stocare: 16GB
Conectivități:
– WiFi: 802.11ac 2×2 MIMO 2.4 GHz + 5 GHz
– Bluetooth 4.1/BLE
– Gigabit Ethernet
– HDMI 2.0
– USB 3.0 (Type A) x2
– Micro-USB 2.0
– MicroSD slot (128GB)
– IR Receiver

Greutate și mărime: 654g, înălțime 13 cm, lățime 21cm, grosime 2,5 cm.