Nvidia a anunțat un nou gadget în seria Shield, pe lânbă tableta Nvidia Shield, acum este vorba de o consolă de jocuri cu platforma Android TV, capabilă să redea video-uri, muzică, aplicații și jocuri de ultimă generație. Vine cu incredibilul procesor Tegra X1, este astfel concurent PlayStation sau Xbox, mai mult decât centru multimedia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sursa foto: Engadget

Consola Shield va avea acces la o gamă largă de jocuri și va fi disponibilă alături de controller-ul Shield. Peste 50 de titluri de jocuri Android vor fi optimizate pentru consola Shield, printre care titluri premium precum Crysis 3, Doom 3: BFG Edition și Borderlands: TPS. Aceste jocuri vor beneficia de performanța procesorului Tegra X1, dotat cu 256 de nuclee bazate pe arhitectura de GPU Maxwell și procesorul pe 64 de biți.

O a doua funcționalitate se refară la jocurile de tip AAA, printre care și jocuri de consolă, care vor putea fi accesate pe consolă prin intermediul serviciului de streaming GRID. Gen Batman: Arkham Knight și The Witcher 3: Wild Hunt, care vor fi disponibile mai târziu în acest an.

Consola Shield, împreună cu controller-ul, vor fi disponibile în luna mai 2015, cu un preț estimativ de $199 în US. Printre accesoriile disponibile se vor afla controller-ul, telecomandă și stand care permite consolei să fie poziționată vertical.
shield controller

Specificații Nvidia Shield

Procesor: Tegra X1 (256-core Maxwell GPU with 3GB RAM)
Video: 4K Ultra-HD Ready up to 60 fps (VP9, H265, H264)
Audio: 7.1 and 5.1 surround (HDMI)
Stocare: 16GB
Conectivități:
– WiFi: 802.11ac 2×2 MIMO 2.4 GHz + 5 GHz
– Bluetooth 4.1/BLE
– Gigabit Ethernet
– HDMI 2.0
– USB 3.0 (Type A) x2
– Micro-USB 2.0
– MicroSD slot (128GB)
– IR Receiver

Greutate și mărime: 654g, înălțime 13 cm, lățime 21cm, grosime 2,5 cm.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!