Olympus OM-D E-M1 Mark II se pregătește de lansarea oficială în decembrie, iar camera foto mirrorless – una dintre cele mai bune pentru entuziaști – va avea un preț pornind de la 2.000 de dolari pentru body. Piața foto s-a dus mult în jos datorită popularității terminalelor smartphone, iar producătorii scumpesc de la an la an modelele de succes.

olympus-om-d-em1-mark-2

Eu am utilizat atât OM-D EM5, cât și Olympus OM-D EM1, pe care l-am utilizat mai mult de un an, și acum mai găsesc prin arhivă pozele făcute cu el și îmi pare rău că nu-l mai am.

Noul OM-D E-M1 Mark II are aproximativ acelați design, dar sunt multe schimbări mai ales la tehnologie. Senzorul Micro Four Thirds Live MOS este de 20.4 megapixeli, iar obiectivul de kit cu care vine este 12-40mm f/2.8. Procesorul de imagine este TruePic VIII, iar sistemul autofocus are 121 de puncte. Camera poate face 60 de poze pe secundă la rezoluție maxim, 18 cadre pe secundă cu AF și AE tracking, are chiar și mod de combinare a pozelor la 50 de megapixeli.

Nou Viewfinder are rata de refresh 120Hz, iar utilizatorul poate mări imaginile la 1.48X pentru a vedea detaliile mai bine. Camera integrează stabilizare optică pe cinci axe pentru a elimina orice mișcări ale mâinii. Este rezistentă la ploaie, la praf sau la frig. Noua baterie are capacitate cu 37% mai mare decât la versiunea anterioară (face 440 de cadre).

Mai multe detalii găsiți aici.