Samsung a anunțat azi că lansează comercial ochelarii Gear VR, “începând din această toamnă”, cu alte cuvinte nu au o dată exactă. În clipa asta nu am nici un preț concret, dar știm că merg doar cu Note 5, Galaxy S6, S6 Edge sau S6 Edge Plus.

Samsung Gear VR si dispozitive Galaxy

Cea mai nouă versiune Gear VR se folosește ecranul Super AMOLED al dispozitivelor menționate, pentru a oferi o experiență mai bună.

Noul dispozitiv Samsung Gear VR este cu 22% mai ușor decât versiunea anterioară și are un design nou, cu o pernă de spumă care oferă mai mult confort în utilizare. În plus, interfața tactilă a lui Gear VR a fost îmbunătățită și le oferă utilizatorilor un control mai precis în timp ce aceștia se bucură de o selecție de filme, jocuri și clipuri video 360 disponibile pe Gear VR.

Gear VR este dezvoltat împreună cu Oculus. Va fi disponibil în România în culoarea Frost White, începând cu această toamnă. Nu avem nici informații despre conținut, eu am văzut doar un joc cu o grafică relativ slabă. Practic sunt mai multe aplicații și jocuri pentru Google Cardboard decât pentru Gear VR.

Specificații tehnice Samsung Gear VR
Dimensiuni / Greutate 201.9 x 116.4 x 92.6 mm / 310g
Senzori Accelerometru, Giroscop, Proximitate
Field of View 96 grade
IPD Coverage 54 ~ 70 mm (lentile fixe)
Culoare Frost White
Compatibilitate conexiuni micro USB la Galaxy Note 5, S6 edge+, S6, S6 edge