Samsung a lansat o serie de monitoare Full HD care nu au vreo altă noutate, doar că au integrat în stand un încărcător wireless pentru smartphone.  Ideea nu este rea, iar planul este , evident, să vândă monitorul către cei care au Galaxy S6 sau Edge și cei care vor avea Note 5 sau S6 Plus Edge. 

samsung-se370-1-800x420

Samsung SE370 are diagonale de 23,6 sau 27 de inch, rezoluție FullHD, timp de răspuns de 4 milisecunde, luminozitate 250 cd/m2, contrast de 1000:1.
Adică este un monitor Full HD absolut banal, în condițiile în care astăzi există monitoare 2K sau 4K, monitoare curbate și așa mai departe. Standardul wireless integrat este Qi, deci se poate folosi și la alte terminale, nu doar la produsele Samsung.

Este genul de monitor perfect pentru birou, pentru că elimină cablurile suplimentare. Chiar dacă folosești un încărcător wireless de la Samsung, acesta trebuie conectat la priză și vei avea încă un cablu de suportat pe birou. De-aia monitorul Samsung este ok. Doar că la birou aș vrea să am un monitor cu tehnologie mai performantă. Lucrez de 6 luni pe 4K, perfect pentru editare foto și video, m-am obișnuit cu rezoluția ridicată, monitorul FullHD mi se pare obositor.

De asemenea, mi se pare un pic gros pentru anul 2015.

Samsung SE370