Sony Alpha α77 II a fost prezentat oficial azi. Se pare că japonezii se orientează acum spre un model bazat pe vânzări mai mici, dar cu profit mai mare. De asemenea remarc revenirea la SLT după ce abandonaseră tehnologia în favoarea mirrorless-ului modern. Sony merge tot mai mult pe rețeta aparatelor scumpe și continuă astfel seria Alpha 77. Aparatul nou e cu totul altceva decât Alpha 57 de exemplu. Sunt multe actualizări, body-ul este protejat la intemperii și știe să filmeze.  Senzorul utilizat este cel nou, de la modelele anterioare α7R și α6000.

Sony Alpha A77 II
Sony Alpha A77 II

 

Sony Alpha α77 II dispune de 79 de puncte de detecție a auto-focusului, inclusiv 15 puncte în cruce plasate în zona cea mai des utilizată a senzorului. Acest lucru ajută la focalizarea foarte precisă, chiar și în situațiile în care focalizarea trebuie să urmărească subiecte pe verticală. În plus, are un punct dedicat de auto-focus plasat orizontal în centrul senzorului, care permite o deschidere a diafragmei până la F2.8.

Senzorul de imagine este Exmor CMOS de 24.3 megapixeli cu sensibilitate crescută. Are același procesor de imagine Bionz X încorporat în α7 și α7R, care este de trei ori mai rapid în comparație cu modelele anterioare, fiind special optimizat pentru α77 II.

ads

Camera Sony dispune de un vizor electronic OLED Tru-Finder și are un ecran LCD rabatabil.

Body-yl Alpha A77 II este realizat dintr-un aliaj de magneziuși oferă rezistență sporită la praf și umezeală. Evident, integrează tehnologia Wi-Fi pentru conectarea printr-o singură atingere cu telefoanele și tabletele Xperia sau cu orice smartphone și tabletă Android compatibile NFC, precum și cu laptopurile din gama VAIO.

În acest moment gama de obiective cu montură A disponibile pentru camera foto a77 II cuprinde 32 de modele.

Sony Alpha α77 II cu obiective interschimbabile cu montură A va fi pusă în vânzare din vara anului 2014. Vom afla atunci și prețul oficial. Prețul Sony Alpha α77 II în SUA este estimat la 1.200 de dolari body și 1.800 de dolari kit.