Sony a anunțat azi Alpha A7S II (Sony α7S II), noua generație compactă Full Frame, continuă seria A7S. Sunt multe noutăți, dar se remarcă stabilizarea pe 5 axe, sensibilitatea ISO crescută, wide dynamic range și filmare 4K impecabilă.

ILCE-7SM2_wFE2470Z_right

Sony α7S II oferă o plajă ISO de la 50 la 409600, iar senzorul Full Frame este de 12.2 megapixeli, format 3:2, cu procesor de imagine Bionz X. Filmează în 4K pe formatul Xavc S, care asigură detalii compete ale imaginilor. Poate înregistra 120fps iar filmul poate fi editat în slow motion de 4x/5x în format Full HD.

Camera include noul sistem de stabilizare a imaginii pe cinci axe, care vine de la modelele α7 II și α7R II. Corectează tremurul camerei, dar și mișcarea la declanșare, chiar și pe video.

De asemenea a fost introdus un sistem AF cu 169 de puncte de autofocus, dar și cu o creștere de viteză. Aș mai nota XGA OLED Tru-Finder cu cel mai mare factor de magnificare.

Body-ul este din aliaj de magneziu, ușor și rezistent, iar montura obiectivului a fost întărită. Camera pote fi încărcată acum prin intermediul USB-ului, chiar și atunci când aparatul este în funcțiune(!).

Noul model va fi disponibil în Europa în noiembrie 2015, la un preț recomandat de 3.400 euro.