Sony a lansat un hard-disk cu capacitatea de 1TB (1.000 GB), rezistent la șocuri, stropire cu lichide sau praf, fiind protejat de un înveliș suplimentar de cauciuc. Sont HD-SP1 permite realizare de arhive care să dureze în timp.

Sony HDD 1TB

Hard-discul Sony dispune de o carcasă cauciucată durabilă, rezistentă la stropire (IPX2), praf (IP5X) și căzături. Rezistă la căzături de până la 1,2 metri, protejând datele de daune în condiții extreme. Durabilitatea HDD-ului HD-SP1 facilitează salvarea fișierelor indiferent de mediul în care este folosit, în timp ce dimensiunile reduse permit transportarea cu ușurință a fișierelor.

Aplicația Backup Manager 2.0 dispune de o funcție hibridă de backup. Face back-up automat atunci când hard disk-ul este conectat, salvând proiectele importante ale utilizatorului fără ca acesta să depună un efort suplimentar. Este compatibilă cu serviciile de cloud precum Dropbox și Google Drive pentru a putea salva temporar fișierele în cloud.

Are de asemenea Password Protection Manager, pentru securitate suplimentară și Data Transfer Accelerator, care permite salvarea și stocarea rapidă a tuturor datelor (500MB în 7 secunde) pe hard disk-ul de 1TB.

Sony HD-SP1 este disponibil din luna octombrie 2015 în culoarea albastru regal, la un preț recomandat de 499 de lei.