Sony a lansat la CES 2018 noua serie de televizoare OLED Bravia AF8, care vine echipată cu un procesor de imagine HD 4K X1 Extreme, împreună cu tehnologia unică Sony Acoustic Surface, utilizată în seria A1 de anul trecut.

Sony Acoustic Surface permite transmiterea sunetului direct de pe ecranul televizorului. Produsul completează gama de televizoare 4K OLED Bravia cu un nou design care permite poziționarea AF8 într-o varietate mai largă de locații. Oferă o integrare perfectă, imersivă a imaginii și a sunetului, specifică Sony.

Sony prezintă și un prototip al procesorului de imagine de ultimă generație X1 Ultimate. Acesta are o putere de procesare în timp real de două ori mai mare față de actualul X1 Extreme. Ca demo va fi folosit un ecran cu rezoluție 8K cu X1 Ultimate. Alături de tehnologia unică backlight Sony, demo-ul de prototipuri de afișaj 8K demonstrează procesarea în timp real a conținutului 8K HDR, precum și o luminozitate maximă de 10.000 niți, cea mai mare în formatul HDR.

Seria XF90 de televizoare LCD Sony Bravia 4K va include și ea procesorul de imagine X1 Extreme. Prin noua tehnologie X-Motion Clarity, imaginile în mișcare sunt controlate precis, pentru a minimiza efectul de blur și pentru a acorda un plus de claritate scenelor de acțiune. Cu o dimensiune a ecranului de până la 75 de inci1, utilizatorii se pot bucura de acțiunea rapidă a unui film sau a conținutului sportiv în imagini mai clare, de înaltă calitate, pe un ecran de mari dimensiuni.

Tot la CES, Sony a prezentat modelele HT-ZF9 și HT-XF9000, bare de sunet subțiri care se potrivesc perfect alături de Bravia. Ambele sunt compatibile cu Dolby Atmos și DTS: X, cele mai noi formate audio. Echipate cu tehnologia Sony Vertical Surround Engine, difuzoarele frontale ale fiecarui model pot produce sunet acustic tridimensional. HT-ZF9 este prima bară de sunet de 3.1 canale din lume care suportă Dolby Atmos. Prin asocierea celor două bare de sunet cu seria AF8 compatibilă cu Dolby Vision și cu seria XF90, precum și cu playerul Blu-Ray UBP-X700 4KUltra HD, se va obține o experiență cu adevărat imersivă care îmbină calitatea imaginii 4K HDR cu cel mai nou format audio.