Sony a lansat oficial PlayStation PS4 Pro, modelul de top pentru pasionații de jocuri pe consolă. Prețul consolei este de 399 euro, iar acum există și varianta mai accesibilă PS4 Slim, revin cu detalii. Probabil vor reduce prețul pentru PS4.

ps4_7000_03-1200x800

Sunt multe îmbunătățiri, procesor mai performant, RAM, accelerator grafic mai bun, stocare de capacitate mai mare. Consola premium va putea reda conținut 4K pentru noile monitoare, televizoare sau proiectoare.

PS4 Pro suportă tehnologia de imagine HDR, care reproduce luminozitatea și întunericul într-o formă care permite o gamă mult mai largă de nunațe. Utilizatorii care au televizoare compatibile HDR vor putea să se bucure de jocuri cu elemente vizuale mult mai realiste, cu culori mai vii și mai apropiate de imaginile pe care le vedem cu ochiul liber.

PS4 Pro va avea în plus la exterior un port USB situat în spate, pe lângă cele două din față deja existente, pentru conectarea accesoriilor, inclusiv a sistemului de realitate virtuală PlayStation VR.

Detalii tehnice PlayStation 4 Pro (CUH-7000 series)

CPU: x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores
GPU: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon™ based graphics engine
Memory: 8GB GDDR5
Storage: 1TB
BD/ DVD drive (read only): BD × 6 CAV, DVD × 8 CAV
Super-Speed USB (USB 3.1 Gen.1) port × 3
AUX port × 1
Networking
Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1
IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.0 (LE)
HDMI out port (supports 4K/HDR)
DIGITAL OUT (OPTICAL) port

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!