Sony a lansat oficial modelul RX10 III, un bridge care are un obiectiv cu plaja focală 24-600mm, adică 25X. Văzusem știrea ieri pe Facebook, dar astăzi a venit și comunicatul oficial.

RX10 III_right_shift

Sony DSC-RX10M3 este destul de compactă pentru drum și te scoate din situația în care un DSLR ar impune utilizarea a cel puțin trei obiective interschimbabile de mari dimensiuni.

Senzorul este măricel, de 20.1MP, iar obiectivul este luminos, în combinație fiind adăugat și procesorul de imagine BIONZ X. Camera dispune de un sistem autofocus extrem de precis care focalizează pe subiect în 0.09v secunde. Filmează 4K și de asemenea oferă multe posibilități creative, chiar video super slow motion la 1000 fps.

ads

Noul obiectiv este Zeiss Vario-Sonnar T, este recomandat într-o varietate de scenarii, de la fotografii în natură de tip wide-angle la fotografii ultra-telephoto în cadrul evenimentelor sportive. Obiectivul cu deschidere mare (F2.4-4.0) sporește capacitatea senzorului 1.0-type de a realiza imagini de calitate ridicată, cu bokeh bogat.

Noua optică include opt elemente ED (Extra-low Dispersion) din sticlă, printre care se numără un super-element ED din sticlă și două lentile ED asferice.

Algoritmul Optical SteadyShot a fost optimizat pentru obiectivul RX10 III și atinge până la 4,5 trepte de stabilizare optică, ceea ce oferă o stabilitate ridicată chiar și la fotografiile realizate din mână în modul ultra-telephoto sau în condiții de luminozitate scăzută.

Noua cameră foto atinge o plajă ISO 64 – ISO 12800, cu zgomot redus, chiar și la un nivel ISO ridicat.

Modelul va fi disponibil în Europa la un preț recomandat de 1600 €.

RX10 III_right_side_tele