Sony Vaio FW11Am avut ocazia sa testez un laptop Sony Vaio FW11, iar concluziile, pe scurt, sunt favorabile. Design-ul este deosebit, tastatura mai confortabila decat la alte muuuuuuuuulte notebook-uri, butoanele suplimentare sunt usor de folosit, luminile colorate il transforma in accesoriu premium. Ecranul este un LCD cu diagonala 16,4 inci, format 16:9 Full HD, are mufe HDMI pentru conectarea la diverse (camera video HD, consola de jocuri, player Blu Ray sau altele). Din momentul in care Windows a pornit, experienta este ok. Nimic nu se blocheaza, totul functioneaza ok. Procesorul Core 2 Duo la 2,26 GHz, FSB la 1066 MHz, cache smart de 3072KB, si cele 4GB de RAM (2 x 2048 MB) asigura ca totul este ok. Hard-discul este 268 GB, placa video este ATI de 256MB si poate accesa memorie shared de peste 1,5GB.

Acum sa va spun si partea nasoala: Windows Vista. Nu stiu ce dumnezeu a fost in capul celor de la Microsoft, dar ma bucur acum de anuntul lor conform caruia „se leapada” de acest sistem de operare. Un laptop atat de avansat, care costa peste 4.200 de lei, porneste in aproape 3 minute. La orice instalare trebuie sa dai 100 de click-uri de confirmare, ca de, oamenii vroiau un sistem de operare anti-virus…

Nu am instalat inca jocuri video, dar promit ca am sa testez cateva sa vad cum ruleaza. Sunt convins ca nu vor fi probleme cu ele.

Una peste alta, laptopul este super. Raman la obsesia mea, oare cum o merge in Windows XP??

ads