Cu ocazia vizitei la Barcelona am scris si am transmis stirile cu ajutorul micutului Vaio VGN-TT11XN, un mini-laptop (nu este netbook cum pare) extrem de puternic, cu Vista, 4GB de RAM, hard de 150GB si procesor Core 2 Duo la 1,2GHz (surprinzator de rapid). Nu stiu cum de Vaio TT merge mai bine decat un Vaio normal (FW11 de exemplu), dar este mult mai rapid. Anul trecut eram entuziasmat de testul Eee PC (poate pentru ca era prima oara cand vedeam un laptop usor),  acum sunt super-entuziasmat de Vaio. Ecranul este foarte luminos (full HD, DLNA), se poate lucra si afara. Bateria tine pina la 9,5 ore din ce am experimentat eu (Word only). Poti lucra peste 4 ore fara teama ca se inchide si ramai fara. Peste 4 ore inseamna mult peste 4. Circa  4 ore si 30 a mers in slide-show-uri.

Deschiderea Vista ramane o pacoste de 2-3 minute, insa nu cred ca se poate evita nici pe sistemele de gaming. Dar apoi accesul este ultra-rapid, nu se blocheaza, nu se inneaca, merg toate ferestrele in acelasi timp si fara niciun ecran albastru pina acum.

Update pe 24.02, ora 19-40.

Problema mea ar fi ca nu are placa de retea cu cablu nu am gasit eu mufa de retea, ascunsa sub capacul cu mufele HDMI. M-am bucurat foarte tare la hotel sa gasesc WiFi absolut gratuit, din partea casei.

As nota totusi si  o problema: respectiv plasticul de la carcas, un pic ciudat, se pateaza si raman urme albe pe el, chestie aiurea pentru un produs premium. Dar, pe de alta parte ii inteleg pe Sony din plin.

Una peste alta, verdictul meu este lasati netbooks pentru tineri, adolescenti si mergeti pe varianta unui laptop business adevarat. Iar asta e Sony Vaio TT.  Pretul bate in vreo 8.000 de lei , poate il gasiti la vreo oferta …