Ca de obicei, iPhone 7 domină testele Antutu, iar acum un smartphone “misterios” a apărut cu scor mai mare, cel puțin așa susțin unii. Oamenii speculează că e vorba de Galaxy S8, dar mai degrabă cred că este o nouă manipulare a scorurilor.


Nu există însă de data asta nici măcar un print screen serios, doar o imagine care putea fi făcută pe calculator și nu trebuie uitat faptul că Android poate rula virtualizat și poți face benchmark cu ce dotări hardware vrei tu. Uite, eu pe XPS15 am obținut marele scor de 78.000 de puncte 🙂 Dar dacă ai rula pe un sistem de gaming din zona Pro, poți avea 200k.

clipboard01

Pe de altă parte, Samsung Galaxy S8 pare să fie cea mai logică decizie. Se lansează în prima parte a anului viitor, exact cum scrie în anunțul de pe Twitter. Are procesoare noi, la 3.0 GHZ, iar în mod istoric mereu a dominat topul Antutu. Măcar la lansare.

iPhone 7 Plus are acum vreo 172.000 de puncte și iPhone 7 este pe locul doi cu 170.000. Clasamentul continuă cu un device chinezesc, LeEco Le Pro 3, cu Snapdragon 821, care are un scor de 160.000 peste scorurile Xiaomi Mi5, Note 7, S7 Edge și celelalte modele.

Evident, benchmark-urile sunt irelevante. Deseori telefoanele cu scoruri mari au o interfață aiurea, au lag, se blochează în aplicații. Ceea ce nu se întâmplă pe iPhone, dar acolo sunt alte probleme, alte limitări. Cert este că nu pot recomand Le Pro 3 doar pentru că are scor mare. După știm cu toții că nici S7 Edge nu este chiar perfect.

Acuma Samsung trage tare cu lansarea Galaxy S8 pentru că au avut probleme cu Note 7. Problema cu bateriile de la Note nu va afecta S7 pentru că seria S are cu totul alți fani decât Note și ei sunt la fel de disperați ca fanii iPhone. Oamenii vor cumpăra Galaxy S8 chiar dacă e identic cu modelul anterior. Dar nu cred că va fi, vor trebui să marcheze îmbunătățiri pe toate planurile, ca de obicei. De aici și zvonurile. Apar lună de lună informații noi pînă când toți cei care urmăresc discuția își vor dori Galaxy S8.

Fac pariu că vom vedea și la Samsung abonamentul prin care să ai cel mai nou Galaxy S în fiecare an. În rest, marii producători de tehnologie nu mai știu ce să pună în telefoane. S-a ajuns la un fel de echilibru, ce faci cu vârful de gamă poți face cu orice alt telefon ieftin. De-aici și plafonarea industriei și lipsa unor recorduri de vânzări și așa mai departe. Nu știu dacă există soluție. Ba da, cred că singura soluție ar fi să scoată din laboratoare noile tehnologii pentru baterie. Să revenim la autonomie de o săptămână. Dar aparent, nu se vrea asta.