Samsung Galaxy S10 ar urma să fie vedeta companiei pentru anul 2019, un telefon care aduce tehnologie 5G și un design schimbat, plus mai multe camere foto, dacă e să ne luăm după zvonuri. Pentru că principalul rival, Apple, a trecut la denumirile X și XS / XR, cineva specula online că Galaxy S10 se va numi de fapt Galaxy SX, pentru a arăta mai bine că este un competitor al terminalelor Apple. Despre Galaxy X însă se auzea anterior că va fi telefonul pliabil al sud-coreenilor și cred că vor vrea să evite confuzia.

Update: Tot ce știm la ora actuală despre Samsung Galaxy S10 – detalii tehnice, păreri, preț ->>

Detalii tehnice Samsung Galaxy S10

Dimensiuni: similare cu Galaxy S9 / S9+
Display: 6 inch / 6.5 inch
Procesor: Exynos 9820 / Snapdragon 855 în SUA
Memorie: 6/8 GB RAM
Stocare: 128/512 GB
Baterie: 3500 / 4000 mAh
Camere foto: Triple?
Camere selfie: Duale?
Sunt încă multe detalii pe care nu le cunoaștem.

Schimbări de design ?

Există foarte multe voci care vorbesc despre o schimbare de design la Galaxy S10. Sau poate este doar o discuție tradusă greșit, pentru că Samsung a confirmat deja noi formate smartphone. Sud-coreenii ar trebui anul viitor să lanseze telefonul pliabil sau dual-screen, în orice caz, oficialii lor au spus „noi formate”, deci nu doar unul singur, probabil.

Există de asemenea voci care spun că Galaxy S10 va avea doar display mai mare. Asta ar fi logic, pentru că asta s-a întâmplat în ultimii ani și probabil că vor menține acest trend în continuare pînă când ecranele vor deveni incomod de mari. Circula zilele trecute pe net o poză fake cu o margine foarte subțire în partea de sus și jos, cu o cameră foto în mijlocul ecranului touch, sub sticlă. Deși poate că este posibil, încă nu au rafinat atât de tare desing-ul.

Dar pe de altă parte, toți experții anticipează că Galaxy S10 va avea cititorul de amprentă în display, așa că se va debloca la atingerea ecranului. Ceea ce va fi interesant, în sfârșit ceva nou despre care să discutăm. Deci cred că vor păstra formatul vechi, vor duce ecranul spre margini, dar fără modificări esențiale.

Cel mai recent zvon vorbește despre un trio de modele, care să contracareze gama iPhone, deci două modele S10 pe formatul nou, plus unul oarecum clasic. Nu ar fi ceva nou, la început Apple avea iPhone și iPhone Plus, așa că Samsung a lansat Galaxy S și S+, pentru cei care vroiau ecran compact / mai ieftin și cei cu ecranul mare și dispuși să plăteasscă în plus.

Dar este foarte adevărat faptul că inginerilor Samsung li se reproșează că păstrează mereu același design, practic de la S6 avem acest nou format, cu margini subțiri, care s-a îmbunătățit, dar este similar. Deci schimbări profunde, cum zic ei, sunt foarte puțin probabile. Dar un model Galaxy S mai ieftin este plauzibil, un XR care să facă mai multe vânzări datorită prețului. Însă Samsung ar trebui să ducă prețul mai jos, nu să urce prețul la modelele de top, cu a făcut-o Apple.

Un zvon puțin credibil spune că formatul ecranelor Samsung va fi 19:9 la anul, deci ar presupune că trec la ecran cu notch. Eu sper să nu se întâmple așa și să mențină raportul 18.5:9 cum au la majoritatea telefoanelor. Dar nu putem ști acum dacă este adevărat sau nu.

Procesorul Galaxy S10

Am văzut deja lansate două procesoare pe 7 nanometri: Apple A12 Bionic și HiSilicon Kirin 980. Ambele sunt mai puternice decât ce oferă Samsung și Qualcomm astăzi, așa că mă aștept să văd rapid Snapdragon 855 pe 7 nanometri și Exynos 9820 construit similar, cu mici, foarte mici diferențe, cum ne-au obișnuit cei doi giganți. Apropo de acuzația de monopol contra Qualcomm, sunt slabe șanse din moment ce există acești trei competitori mari: Samsung cu Exynos, Apple cu seria A și Huawei cu Kirin. Și mai avem și Mediatek și alți producători mici, deci piața e fragmantată. Văd că Intel n-a mai continuat în zona de mobile, deși era prezent o vreme, mai ales pe modele ieftine.

Circula anul ăsta un zvon că Exynos ar putea adopta arhitectura cu trei clustere de la Mediatek, adică două de foarte mare putere (pînă la 3.3GHz), două nuclee de putere mare Cortex-A76, precum și 4 nuclee economice. Acest lucru ar permite variate scenarii de utilizare și o optimizare mai mare a consumului. Dar au circulat și niște teste care anunțau utilizarea Exynos 9820 la Note 9 și care s-au dovedit doar fake news și subiecte de discuție pe vară, iar Note 9 a adus același procesor de la S9, cum era și logic. Iar un procesor cu arhitectură 2+2+4 ar putea da un scor total mai slab decât 4+4, iar Samsung și Qualcomm nu prea își permit asta. Pentru că Apple A12 a cam spulberat iar tot în testele de viteză.

Camera foto Galaxy S10

Circulă peste tot zvonul că Samsung va lansa Galaxy S10 cu o cameră foto triplă, pe modelul P20 Pro. Pe de o parte ar fi un semnal prost, dacă ar imita practic Huawei, pe de altă parte și Samsung a venit cu camera foto duală târziu, după rivali. Deci poate face și triplă după competitori. Întrebarea este ce va face nou acea cameră foto, pentru că P20 Pro avea niște funcții interesante, cum ar fi zoom-ul hibrid și zoom optic 5X.

De asemenea se zice că S10 va beneficia de o cameră foto duală pentru selfie, astfel că telefonul este anunțat ca fiind „cu cinci camere”. De altfel, Samsung a trimis recent invitații la lansarea unui telefon cu patru camere, care va veni în octombrie. Lumea speculează că sunt două pe față și două pe spate. Iar despre Mate 20 Pro se spune că va avea patru camere pe spate, ceea ce va ridica iar ștacheta în materie de fotografie. Tot în octombrie vine.

Deci Samsung Galaxy S10 va avea probabil cinci camere, sper să reușească să folosească bine toate funcțiile de care utilizatorii au nevoie. În special efectele foto atât de dorite, care să te facă să renunți la camera foto clasică.

Prețul Galaxy S10

Dacă se menține trendul actual – giganții tech vând mai puține modele și cresc prețul de la an la an – probabil vom vedea un S10 entry level la un preț de 750 de euro, un model premium la 900 de euro și un model de top Galaxy S10 + care va costa și el peste 1000 de euro, probabil în zona 1.100-1.200 de euro. Cam la acest nivel s-au dus și cei de la Apple și Samsung nu poate rămâne în urmă, doar nu vreți să se considere că sunt telefoanele mai slabe…

Cam atât despre zvonurile privind Galaxy S10. Voi ați mai citit ceva interesant pe tema asta?