În cadrul conferinței anuale care a avut loc aseară la New York, Acer a anunțat cele mai noi produse din seria Nitro: modelele Nitro 5 și 7, cu Windows 10. Noul laptop Nitro 7 este destinat gamerilor obișnuiți care doresc să își îmbunătățească performanțele de gaming, în timp ce se conectează cu prietenii online. Noile modele Nitro 5 vin cu cele mai recente plăci grafice Nvidia GeForce GTX și un ecran cu rată de refresh de 144Hz și un timp de răspuns redus la doar 3ms.

Nitro 7

Noul Acer Nitro 7 este un dispozitiv ideal pentru jucătorii obișnuiți care caută cele mai bune performanțe atât în materie de design, cât și de performanță. Acesta are un șasiu metalic nou, elegant și subțire, cu o grosime de doar 19,9 mm. Ecranul de 15,6 inci de înaltă rezoluție reproduce culori reale la o rată de refresh de 144 Hz, cu un timp de răspuns de 3 ms, pentru o experiență de joc fluidă, fără întreruperi, factor crucial în timpul oricărei lupte. Un procesor Intel Core din a 9-a generație și cele mai noi unități grafice Nvidia motorizează Nitro 7 pentru a oferi o experiență de joc excelentă. De asemenea, acesta dispune de spațiu de stocare amplu, cu două sloturi disponibile pentru SSD-uri M.2 Gen 3×4 PCIe utilizând tehnologia NVMe în RAID 01 și până la 32GB de memorie RAM DDR4 cu o capacitate de stocare pe HDD de până la 2TB.

Nitro 5

Laptopurile actualizate Nitro 5 permit utilizatorilor să se bucure de jocurile lor preferate, la detalii excepționale, datorită ecranului Full HD IPS cu diagonală de 17,3″ sau de 15,6″ și un impresionant raport ecran-carcasă de 80%. Nitro 5 combină un procesor Intel Core din a 9-a generație, cele mai recente plăci grafice NVIDIA, două SSD-uri M.2 Gen 3×4 PCIe care utilizează tehnologia NVMe în RAID 01 și până la 32GB de memorie DDR4 RAM, pentru performanțe superioare și accesibilitate. Streaming-ul poate fi realizat foarte ușor cu ajutorul Gigabit Wi-Fi 5 cu tehnologie 2×2 MU-MIMO. De asemenea, utilizatorii pot conecta dispozitive compatibile cu ajutorul seriei de porturi oferite, cum ar fi HDMI 2.0, USB Type-C 3.2 Gen 1 și altele.

Atât Nitro 7 cât și Nitro 5 sunt dotate cu ventilatoare duble, plus tehnologia Acer CoolBoost și un port de evacuare dual ce a fost conceput pentru a menține Nitro 7 rece în timpul sesiunilor de joc extinse. CoolBoost mărește viteza ventilatorului cu 10% și răcește procesorul și placa grafică cu 9% mai mult decât în modul automat.

Utilizatorii pot monitoriza și administra Nitro 7 și 5 cu NitroSense – o aplicație accesibilă cu o singură atingere a tastei NitroSense. Odată activată, utilizatorii pot vizualiza instantaneu temperatura componentelor, performanța de încărcare, consumul de energie și multe altele. De asemenea, permite monitorizarea și reglarea vitezei ventilatorului în timp real, astfel încât jucătorii să își poată personaliza viteza sau să seteze ventilatoarele la maxim atunci când temperatura este crescută. În plus, aceștia pot seta un plan de alimentare pentru a obține o utilizare optimă a energiei în diferite scenarii sau pentru a accesa șase moduri de sunet Acer TrueHarmony.

Atât Nitro 7 cât și Nitro 5 adoptă Killer Ethernet E2500 sau optimizatorul de rețea al Acer pentru a prioritiza sesiunea de joc. Gamerii nu mai trebuie să-și facă griji în ceea ce privește blocajele video deoarece performanța generală este îmbunătățită cu până la 25% în cazul utilizării unei singure aplicații și cu mai mult de 10x în cazul multitasking-ului. Controlerul Ethernet detectează automat fluxurile de joc, video și chat pentru a furniza o lățime de bandă prioritară pentru o experiență fără probleme. Atunci când selectați modul Auto, optimizatorul de rețea Acer este capabil să recunoască programele solicitante pentru a reduce semnificativ problemele de conectivitate. Alternativ, utilizatorii pot determina manual programele prioritare, pot schimba alocarea de lățime de bandă pentru fiecare aplicație sau pot chiar bloca aplicații specifice pentru a-și regla conexiunea și a obține performanțe optime.

Noile Nitro 7 și Nitro 5 oferă o calitate audio îmbunătățită, oferind gamerilor o experiență cu adevărat multidimensională prin adoptarea tehnologiilor avansate de optimizare a sunetului Waves MaxxAudio. MaxxDialog este un amplificator inteligent care ajută separarea vocii în joc de muzică și efecte sonore. În același timp, MaxxVolume oferă volum maxim și claritate fără distorsiuni și îmbunătățește chiar și detaliile sonore cele mai subtile din fiecare joc.

Nitro StreamAcer Nitro Stream este un PC de tip plug-and-play dedicat pentru Personal Streaming (PSPC). Utilizatorii se pot bucura de o soluție la îndemână pentru streaming de înaltă calitate Full HD, pot partaja gameplay-ul și pot interacționa cu prietenii și cu comunitatea de gaming grație hardware-ului integrat și a software-ului construit special în acest scop. Utilizatorii pot optimiza performanța de streaming cu un procesor Intel Core i7 din a 8-a generație, până la 32GB memorie RAM DDR4, SSD de 256 GB și o placă de captură integrată. Acesta oferă o experiență de joc de 4Kp60 în timp ce rulează la 1080p cu caracteristica Pass-Through a cardului de captură. Utilizând acest dispozitiv compact, streamerii își pot elibera un spațiu semnificativ pe birou și pot atașa chiar și un display cu sistem de montare VESA.

Notebook-urile de gaming Nitro 7 vor fi disponibile din luna iunie, la prețuri începând de la 1,199 euro.
Notebook-urile de gaming Nitro 5 vor fi disponibile din luna mai, la prețuri începând de la 999 euro.