Acer Predator 17 X este primul notebook gata pentru Realitatea Virtuală, a fost lansat în cadrul evenimentului Next@Acer alături de noi modele de desktop-uri și monitoare.
Predator 17 X

Noile Acer Predator 17 X rulează a 6-a generație de procesoare Intel Core i7-6820HK și soluția grafică Nvidia GeForce GTX980, având puterea specifică sistemelor desktop… Cu opțiunea de overclocking, utilizatorii pot crește frecvența procesorului până la 4.0GHz, dar și a plăcii grafice până la 1310MHz, respectiv la 3.7GHz a VRAM. Astfel, sistemele din noua serie pot rula conținut VR – gen Oculus Rift, HTC Vive sau altele.

Pentru o experiență completă, conținutul este redat pe ecrane IPS de 17,3 inch. Disponibile în versiunea FHD (1920 x 1080) sau UHD (4K – 3840 x 2160), cu ajutorul tehnologiei NVIDIA G-SYNC, rata de refresh e suficient de mare pentru a elimina efectul de tearing și a minimiza stuttering-ul.

Dispozitivele au memorie DDR4-2133 și o soluție de stocare SSD-SATA III RAID 0 sau PCIe NVMe pentru viteze foarte bune de transfer. Killer DoubleShot Pro asigură conexiuni concomitente Ethernet și Wi-Fi, astfel încât utilizatorii să poată folosi conexiunea Ethernet pentru gaming și WiFi pentru alte task-uri.

Predator 17 X include totodată un sistem de răcire cu trei ventilatoare care maximizează disiparea căldurii și asigură performanțe maxime în overclocking. Ventilatorul Aeroblade poziționat lângă GPU folosește cele mai subțiri lamele metalice (0.1mm) și reproduce modul de funcționare al aripii avionului, îmbunătățind viteza. Împreună, cele trei ventilatoare optimizează fluxul de aer, în timp ce un sistem de preluare frontal aduce aer rece în sistem. O camera de vapori utilizată în mod curent pentru servere pentru a le asigura o răcire mai eficientă contribuie, de asemenea, la disiparea căldurii asigurând performanțe mai bune în overcloking. Predator 17 X include, de asemenea, de DustDefender și CoolBoost, bazate pe ventilatoare de mare viteză cu rotație reversibilă pentru a elimina praful și a îmbunătăți disiparea aerului.

Notebook-urile Predator 17 X vor fi disponibile în Europa din iunie la prețuri de la 2.499 de euro.