Compania taiwaneză a anunțat azi un nou laptop din seria Republic of Gamers (RoG), respectiv Asus G701VI, cu grafică Nvidia GeForce GTX 1080 și ecran cu rată de refresh de 120Hz. Este unul din primele laptopuri pregătite pentru jocuri VR.

g701_20

Asus ROG G701VI ste primul laptop din lume dotat cu un panou cu unghiuri largi de vizualizare, rată de refresh de 120Hz și tehnologie Nvidia G-SYNC. Această tehnologie reduce latențele, minimizează ruptura cadrelor și deformările grafice. Aceasta ajută la obținerea efectelor grafice fluide, fără a afecta performanțele sistemului. Le oferă pasionaților de jocuri o experiență incredibilă în realitatea virtuală.

Tastatura acceptă până la 30 de apăsări simultane oferind controlul total asupra jocului. Laptopul poate reda imagini pe trei ecrane în același timp, prin Trinity Display Technology, folosind porturile HDMI 2.0, USB 3.1 Type-C și mini-DisplayPort.

Asus ROG G701VI este motorizat de un procesor Intel Core i7 (‘Skylake’) deblocat, oferind performanțe comparative cu cele ale unui desktop de top. Portabilul dispune de 64GB de memorie RAM DDR4 la 2400MHz, eficiența energetică și performanța fiind cu 30%, respectiv 20% mai ridicate comparativ cu modulele RAM DDR3 1600MHz. Pe lângă asta, un amplificator audio și un ESS DAC generează un sunet mai bogat și mai detaliat, cu bass puternic și mai puține distorsiuni.

Asus ROG G701VI are un profil subțire de 32.5mm, fiind cu o treime mai subțire decât precedentul G752, și un design nou ROG Bio-Armor în schemele coloristice ROG Armor Titanium și Plasma Copper. Nu am acum informații despre preț.