Google și Asus au dezvăluit oficial la evenimentul I/O 2012 tableta Android Nexus 7, o tabletă care aduce și update-ul software Android 4.1 Jelly Bean. Dotată cu procesor quad-core, tableta Asus Nexus 7 are display de 7 inchi și autonomie de 9,5 ore, la un preț imposibil de concurat. Cred că de data asta au reușit un produs mass-market suficient de avansat pentru a se vinde ca pâinea caldă.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Asus Nexus 7

Asus Nexus 7 vine cu un procesor Nvidia Tegra 3, cu procesor grafic GeForce cu 12 nuclee și va fi disponibilă în varianta de 8GB la prețul de 199 de dolari, în timp ce versiunea de 16GB costă 249 de dolari.

ads

Display-ul deși este de 7 inchi are rezoluția 1280×800 pixeli, IPS și protecție contra zgârieturilor Corning FIT.
Pentru utilizatorii care caută o protecție suplimentară, Nexus 7 are o carcasă opțională. Este realizată din polimer cu o textură mată, aderentă, care protejează tableta Nexus 7 de șocuri și zgârieturi.

Android 4.1 Jelly Bean

Asus Nexus 7 este prima tabletă care vine cu Android 4.1 Jelly Bean, ultima versiune a celei mai populare platforme mobile. Este primul Nexus tabletă, iar Google va promova intens gadgetul pentru că vrea să concureze Kindle Fire al Amazon.

Platforma nouă oferă notificări inteligente ușor de activat, noi widget-uri care scot informațiile importante în față și permit personalizarea ecranului. Sincronizarea conținutului se face între tabletă, telefon și PC pentru o experiență integrată. Nexus 7 are preinstalate toate aplicații importante de la Google precum Gmail, Chrome, Google+ și YouTube.

Deocamdată nu știm când va fi disponibilă în România și la ce preț.