Google Pixel C a fost lansată la evenimentul oficial și este prima tabletă care adoptă brandul de la Chromebook Pixel. Nu este din seria Nexus, dar vine cu Android 6.0 și are o tastatură care se prinde cu suport magnetic. Conceptul este similar cu produse prezentate de competiție, gen Surface sau iPad Pro, dar nu este de 12 inch, ci deocamdată va fi doar de 10.2 inch. Și nici nu are Chrome OS, sistemul de operare pentru productivitate realizat de Google. Practic este o soluție ultra-portabilă, nu un concurent pentru laptopuri, cum au făcut rivalii.

Google Pixel C 10.2

Sursa: TechCrunch.

Magnetul de la tastatură permite închiderea completă, ecranul fiind protejat ca la laptop, dar și poziționarea în diverse unghiuri depinde de utilizare. La 100 de grade pentru scris sau la 135 de grade pentru a vizualiza conținut pe ecran.

ads

Ecranul are rezoluție 2K, respectiv 2560x1800pixeli, cu o densitate de 308 ppi, dar o luminozitate de 500 cd/m2.

Procesorul este Nvidia Tegra X1, procesor octa-core, care spune că oferă grafică de laptop. Iarăși pare curios de ce nu au mers pe 11-12-13 inch. Poate este doar un test, dar ar fi meritat să meargă mai departe. Prețul este de laptop – 500 de dolari tableta, 150 de dolari tastatura.

Au pus memorie RAM 3GB, probabil ar fi mers chiar 4GB. Tableta este realizată din metal, așa că avantajul dimensiunilor va fi cu siguranță afectat de greutate.

Denumirea de Pixel C este de la Convertible – convertibil, un dispozitiv 2-în-1 care vine să concureze tabletele Windows de mici dimensiuni.  Tableta are de asemenea mufă de încărcare USB Type-C. Probabil va fi o tabletă de gaming, dar pe care poți și lucra atunci când ai nevoie să editezi documente.

Este o tentativă interesantă pe care Google o face acum, au anunțat la eveniment că modelele Chromebook au fost adoptate în școli și cresc în vânzări în continuare. Însă Pixel C este altceva, mai degrabă un test. Rămâne de văzut ce suces va avea pentru că prețul este măricel.