Asus a anunțat azi oficial în România laptopurile de gaming Republic of Gamers (ROG) G551 și G771, care vor fi prezentate publicului la DreamHack Masters Bucharest 2014. Noile modele din seria G aduc un salt de performanță, fiind dotate cu procesoare Intel Core i7 și plăci grafice Nvidia GeForce GTX. Laptopurile din seria G au ecrane IPS cu unghi larg, Full HD, dar sunt dotate cu ieșire video 4K / UHD Trinity Display pentru configurațiile cu mai multe monitoare sau pentru multitasking.

Asus RoG G771
Asus RoG G771

 

Asus RoG G771

 
Laptopurile păstrează designul distinctiv al seriei G, au un finisaj metalic din aluminiu șlefuit, margini roșii și un logo iluminat pe capac. Tastaturile sunt concepute în mod special pentru gameri, iar sistemul de răcire este eficient și abia perceptibil, înlăturând căldura cu ajutorul unui ventilator silențios.

Cele două modele diferă în special prin dimensiunea ecranului, care influențează și dimensiunile totale și greutatea. Modelul cu ecran de 17″ (G771) are ecran Full HD (1920 x 1080), IPS cu un unghi de vizualizare de până la 178 de grade. Tehnologia Trinity Display permite utilizatorilor să lege laptopul lor din seria G la trei monitoare externe prin HDMI 1.4 sau Mini DisplayPort 1, fiind ideală pentru configurațiile multi-monitor și pentru multitasking. SonicMaster Premium generează un sunet bogat, cu claritate de cristal și înaltă fidelitate audio, în timp ce ROG AudioWizard dispune de cinci niveluri presetate, croite pentru a se potrivi diferitelor genuri. Mulți dintre pasionații de jocuri în rețea folosesc căștile. Laptopurile din seria G încorporează un amplificator reglat de specialiștii din echipa Asus Golden Ear pentru o experiență de joc mai imersivă.

Asus RoG G551
Asus RoG G551

Asus RoG G551

Asus RoG G551 are ecran de 15 inch.

Dintre modelele disponibile pe piața românească, configurațiile ROG G551JM vor avea prețuri cuprinse între 3800 și 5500 lei (TVA inclusiv), iar cele ROG G771JM vor costa între 4200 și 7500 lei (TVA inclusiv).