Nexus 8 va fi continuarea modelului de mare succes Nexus 7, iar anul acesta nu vor mai lansa tablete de 7 inch, cel puțin așa susțin cele mai recente zvonuri. Nexus 8 ar putea fi prima tabletă Google cu procesor Intel, iar platforma software va fi Android 4.5 Lollipop. Cam astea sunt principalele zvonuri. Altă noutate ar fi că tableta Google Nexus 8 va fi lansată în iunie 2014. Tot Asus va realiza și ediția din 2014.

nexus 8 leak

Nexus 8 a mai fost prezentat acum ceva vreme, mai ales imaginea. Pe atunci se credea că va fi cu Android 4.4 KitKat.

Eu sunt curios ce platformă hardware va alege Google. Tot Snapdragon ca restul produselor de pe piață, sau merg iarăși pe platforma Nvidia Tegra? Se spune că ar putea avea un procesor pe 64 de biți Snapdragon 805.

ads

Aș fi vrut să văd și un Nexus 7 2014 cu dotări hardware mai bune. Dar deocamdată se pare că nu va exista o ediție nouă cu ecran de 7 inch.

Atît Apple cu iPad Mini, cât și Samsung sau LG au ales în ultimul an diagonala de 8 sau 8,x inch pentru că ecranul mai mare oferă o vizibilitate mai bună, în timp ce tableta de 7 inch concurează deja cu terminalele smartphone cu display mare, care au depășit deja 6 – 6,3 inch.