PlayStation VR (PSVR) a fost lansat oficial în seara asta, într-o prezentare Sony în cadrul evenimentului Game Developer Conference (GDC) 2016. Anunțul vine la aproape doi ani după confirmarea proiectului Morpheus. Este cel mai așteptat și ultimul produs din seria HTC Vive, Oculus Rift, Gear VR sau AMD Sulon. Teoretic Sony are acces la foarte multe jocuri video care ar putea fi dezvoltate VR. 
sony psvr headset
 
Andrew House de la Sony Computer Entertainment (SCEI) este pe scenă. „VR este o extensie naturală a ceea ce oferă PlayStation pentru gameri”. Din primele prezentări ochelarii PlayStation VR par să fie cu cablu, probabil se conectează la consola de jocuri. Da, se pot utiliza controllere.

Cam 230 de dezvoltatori de jocuri pregătesc aplicații VR. Se confirmă și zvonurile privind jocurile PSVR, o să aibă destule la lansare.

Se pare că PSVR merge pe același model de la Gear VR, dar cu un ecran integrat în loc de smartphone ca la Samsung. Ochelarii Sony PlayStation VR au un dispaly OLED cu diagonala de 5.7 inch, rezoluția este Full HD, dar pe fiecare ochi este 960×1080 pixeli. Rata de refresh este 90 sau 120Hz, senzori care urmăresc mișcarea, unghi de vizualizare de 100 de grade, dar te poți întoarce pentru a vizualiza la 360 de grade. Controllere pot fi utilizate ambele, DualShock 4 sau PS Move.

Lansarea oficială este în octombrie 2016 la prețul de 399 dolari în SUA, 399 euro în Europa. Cu alte cuvinte sub rivalii HTC Vive sau Oculus Rift, dar peste Gear VR.

ads

PlayStation VR se poate folosi și la jocuri video care nu sunt 360 de grade, dar și pentru a viziona filme. A fost prezentat oficial de asemenea PlayRoom VR, un magazin de aplicații VR pentru PlayStation VR, atât gratuite, cât și contra cost. Promit acces la 50 de jocuri VR pînă la finalul acestui an. Star Wars Battlefront VR va fi lansat în curând pentru PSVR.

Cam atât despre ochelarii VR de la Sony, interesant, dar nu nemaipomenit. Vouă cum vi se par?

Am urmărit evenimentul live pe The Verge.