Zilnic apar noi informații despre Samsung Galaxy S9, iar acum avem detalii despre camera foto, despre baterie și alte detalii tehnice surprinse pe una dintre așa-zisele cutii ale noului terminal. Toate astea confirmă lansarea Galaxy S9 la MWC.

Camera foto Samsung Galaxy S9

Cele mai recente zvonuri confirmă faptul că Galaxy S9 va avea o cameră foto performantă, folosind cel mai puternic senzor Samsung. Anul trecut, compania sud-coreeană a dezvăluit un nou senzor capabil să realizeze filme slow-motion cu 1000 de cadre pe secundă. Deși nu era clar că acest senzor va fi folosit pe Galaxy S9, noi informații arată că următorul vârf de gamă va avea modul Super-Slow Motion, ceea ce înseamnă că noul senzor a fost deja implementat pe S9.

Multă lume spune că Galaxy S9 arată la fel ca S8 și că aduce prea puține noutăți. Pe de altă parte, știm deja că design-ul este ușor modificat, că procesorul este mult mai puternic, avem mai mult RAM, Android Oreo și acum aflăm și despre această cameră foto diferită și despre baterie. Cred că singura necunoscută acum este prețul, dar tind să cred că va fi sub 900 de euro, pentru că Samsung are nevoie să facă vânzări mari și pentru că Note 8 are preț de 960 de euro, iar compania trebuie să păstreze Note ca seria cea mai scumpă. Cred că S9 simplu va fi mai ieftin, spre 775 euro, iar S9 Plus, model care are în plus camera foto duală și baterie mai mare, va avea un preț spre 875 de euro. Sunt estimări proprii pe baza experienței anterioare. Nu cred că vor urca mult peste acest nivel, dar dacă aflu ceva (de obicei magazinele online postează prețul “din greșeală”) o să revin cu alt articol pe tema asta.

Camera foto Galaxy S9 va avea și o diafragmă variabilă, va putea merge de la f/1.5 la f/2.4, ceea ce va permite realizare de diverse efecte, precum blur pe fundal (bokeh). Apertura crescută (f/1.5) permite fotografierea în condiții de lumină scăzută și surprinderea de detalii bune la video. Galaxy S6 avea f/1.9, apoi la S7 au trecut la f/1.7, iar S8 avea caracteristici similare. Acum merg un pic mai departe, probabil cea mai mare deschidere din industrie. Nu știu nici eu care e sensul să scazi la f/2.4, o să întreb un fotograf profesionist.

Baterii mai bune pentru S9

O instituție telecom a făcut publice informații despre bateriile S9. Autoritatea de reglementare a certificat bateriile noi Samsung, una de 3.000 mAh, alta de 3.500 mAh. Sunt valori similare cu cele de la S8 / S8 + și dacă dimensiunile terminalelor sunt similare, este de presupus că Galaxy S9 / S9+ vor folosi aceste două modele de acumulatori.

Se pare însă că sunt baterii noi, altfel nu ar fi avut nevoie de o certificare. De asemenea, sunt anunțate tehnologii noi – procesoarele noi consumă mai puțin, platforma software este optimizată, iar tehnologia de încărcare rapidă este mai rapidă decât la S8. De aici și concluzia că autonomia va fi mai bună pentru S9.

Alte detalii tehnice

Cutia care a scăpat “din greșeală” pe Internet arată următoarele detalii – majoritatea deja cunoscute:

Ecran: 5.8 inch  Super AMOLED Quad HD+ (care în format clasic era 3200×1800, dar aici vorbim de 18.5:9, deci diferă)
Camera: 12 megapixeli OIS, F/1.5, F/2.4, Super Slow Motion,
Selfie: 8 megapixeli
Rezistență: IP68
RAM: 4GB
Stocare: 64GB
Încărcare wireless
Tehnologii de sunet și căști AKG
Samsung Knox

Deja știm că procesorul în Europa va fi Exynos 9810, iar în SUA va veni cu Snapdragon 845.