Update: Apple a lansat ochelarii Vision Pro.

Ochelarii VR Apple s-ar putea lansa anul acesta, pentru că firma americană are nevoie de un produs nou, care să impulsioneze vânzările. Nu cunosc prea multe, ar putea fi AR – augmented reality precum Hololens al Microsoft, dar ar putea fi și VR, precum produsele Samsung sau Sony.

Se știa de anul trecut că Apple a angajat specialiști în VR, iar ideea nu este rea. Toți marii producători de dispozitive pentru gaming sunt interesați de VR, există jocuri tot mai populare pe VR, iar Apple nu poate pierde acest tren. Nu se fac vânzări extraordinare, dar se consideră că VR este un trend tot mai puternic, care va continua pe viitor.

Ochelarii VR Apple ar fi fost dezvăluiți de un jurnalist IT și blogger cu vechime, Robert Scoble. El speculează că Apple va inaugura campusul lor nou, cel în formă de OZN, în septembrie, iar evenimentul va fi corelat cu lansarea noului iPhone și lansarea ochelarilor VR. Probabil merge un pic prea departe, dar companiile fac des astfel de spectacole impresionante, iar sediul construit de Apple chiar este impresionant.

Apple va colabora cu Carl Zeiss pentru realizarea acestor ochelari VR. Probabil jocurile vor fi dezvoltate de toți partenerii Apple care vând foarte bine pe iTunes, iar aceeași speculație o putem face cu legătură la creatorii de filme și spectacole. Ziaristul spune că are confirmarea din partea mai multor surse, oficiali din companii, care au spus că lansarea va fi anul acesta. Oficialii Apple au făcut mai multe referințe la tehnologia AR, Tim Cook a spus că a recunoscut acest trend și că se fac investiții pentru tehnologie AR. Apple și un vechi patent pentru tehnologia ochelarilor VR sau AR, ceva de genul descris în schema de mai jos.

Diferența dintre sistemul VR și cel AR stă doar în modul de afișare a informației. Cu tehnologia VR intri în acțiune, nu mai vezi și nu mai auzi altceva, dar este foarte posibil să te lovești în timpul acțiunii. Cu tehnolgia AR vezi și realitatea din jur, dar și elementele construite pe calculator, s-ar putea să fie chiar mai spectaculoasă tehnologia.