Am făcut clasamentul celor mai bune telefoane din 2018, clasament final după ce am testat majoritatea modelelor de top. Sunt și câteva modele despre care doar am citit, dar consider că merită să fie în top 10. De fapt, am cam trecut de top 10, sunt 13 telefoane aici, probabil ar trebui incluse mai multe. Lăsăm la o parte aici telefoanele ieftine, am să revin cu un top 10 telefoane ieftine separat de acest clasament. Sper că nu am uitat nimic. Aștept comentariile voastre!

Photo 55940035 © Enterlinedesign - Dreamstime.com

Câteva gânduri personale

 • acesta nu este vreun top strict realizat de vreo companie de analiză, ci o viziune personală asupra terminalelor flagship de anul acesta, iar ordinea este destul de subiectivă. Am să menționez la fiecare avantajele și dezavantajele modelului, de ce l-am poziționat așa și ce ar fi putut face fiecare ca să devină telefonul anului. Cred că fiecare putea să fie pe primul loc, dar a ratat câte un capitol din evoluția industriei. Nu mult, dar suficient.
 • Link-ul din titlu vă duce direct spre review-ul telefonului, iar cel de la final este spre review-ul video. Unde nu am avut eu articol sau video, am pus link spre alți colegi care au testat produsele. Nu vă mai fac alte recomandări de achiziție, dar puteți folosi link-ul meu de eMAG de aici.
 • în clasament sunt și telefoane ieftine, precum Pocophone F1 sau OnePlus 6T, dar faptul că sunt ieftine nu le crește automat și dotările tehnice, nu cred că vreunul era pe primul loc doar pentru că e ieftin.
 • lupta dintre Android și iOS va continua forever, știu că fanii Apple ar fi pus iPhone pe primul loc, totuși, XS nu este o generație inovatoare sau nu aduce ceva extraordinar, sigur că este în top, dar nu are acele atuuri pentru a fi poziționat primul. Chiar dacă este extrem de scump, nu are de ce să fie primul. Am să menționez la Mate de ce l-am ales pe primul loc. Putea fi și Note, dar au ratat câteva ocazii interesante, o să explic la el.
 • dacă am uitat ceva sau vi se pare că am nedreptățit vreun model, puteți menționa asta în comentarii.

Top telefoane în 2018

1) Huawei Mate 20 Pro – este posibil să fie smartphone-ul anului 2018, oricum, singurul care aduce noutăți importante în zona telefoanelor Android și urmează niște trenduri bine stabilite. Pe scurt, avantajele care plasează acest smartphone pe primul loc:

 • este singurul Android care atinge performanțe similare iPhone (procesor pe 7 nanometri, ARM Cortex-A76);
 • are un display AMOLED cu margini curbate;
 •  sistemul cu trei camere foto oferă funcții fără concurent;
 • bateria este foarte mare și poți încărca alt device de la el și are autonomie foarte bună față de competiție ;
 • senzor de amprentă în display;

Desigur, are și minusuri, cum am spus: nu are card microSD, difuzorul este plasat în mufa de încărcare USB Type-C, iar dacă rămâneți fără baterie nu se mai aude atât de bine. Iar prețul este foarte mare, oricâtă tehnologie nouă ar aduce, vorba românilor: nu face și cartofi prăjiți. Cu toate acestea, rămâne o variantă foarte bună pentru cei care au bani de cheltuit de Sărbători.

Huawei merită lăudată pentru că a avut curajul să meargă mai departe decât restul lumii, să introducă tehnologii noi în premieră și să își asume eventualele neplăceri. Cardul de tip nou, NM Card, este mai mic decât microSD și ar putea avea succes pe viitor dacă dau tehnologia și la alți producători. Au fost primii din prima ligă care adoptă senzorul în display și chiar merge destul de bine, au făcut acel procesor foarte avansat, peste tot ce aveau rivalii la ora lansării. Au lansat trendul cu trei camere foto și au optimizat camera la Mate 20 Pro, este chiar foarte bună. Una peste alta sunt destule motive pentru a declara acest terminal modelul anului.

Ca fapt divers, este singurul telefon cu care aș schimba Note 9, telefonul pe care îl folosesc acum. Cu puțin noroc poate că se va întâmpla și asta 🙂 Puteți afla mai multe urmărind și un review video.

2) Samsung Galaxy Note 9 – întrebarea este legitimă, de ce numai pe locul doi? Păi eu cred că s-au grăbit cu lansarea în august și au ratat trendurile momentului – camere triple, senzor în display, trecerea la noua generație pentru procesor, precum și alte noutăți cu care putea veni. Putea fi lansat cu Android 9.0 Pie direct din fabrică. Dar toate aceste neajunsuri nu schimbă faptul că este un flagship foarte bun, ar fi fost însă telefonul anului cu un mic efort.

Să trecem înrevistă câteva avantaje:

 • camera foto rămâne impresionantă. O folosesc zilnic și sunt foarte ok cu ea, poți regla o mulțime de detalii, ai efecte speciale, ai zoom optic 2X și poți face lejer și digital, se procesează bine.
 • ecranul mare și foarte bun, plăcut, confortabil pentru ochi și așa mai departe. Și pentru scris mesaje e confortabil și pentru editare foto / video.
 • procesor puternic și restul dotărilor foarte bune;
 • actualizări de securitate aproape lunare;
 • S-Pen cu atuurile lui;
 • autonomie foarte bună față de generațiile anterioare (4.000 mAh);

Cum spuneam, deși nu sunt practic minusuri, ar fi meritat să aibă cameră foto triplă dacă nu altceva, măcar o cameră foto duală pe partea frontală, măcar un Android 9.0 Pie, o să vină actualizarea prin ianuarie abia. Cu puțin efort puteau optimiza procesorul față de S9+, puteau adăuga ecran cu senzor de amprentă, puteau face multe pentru a susține acest terminal.

Dar, din păcate nu s-a putut. Iar prețul este și aici enorm de mare dacă mă întrebați. Practic de aceea au succes masiv OnePlus 6T sau Pocophone F1, doi rivali crescuți exact pentru că oferă prețul corect. Puteți afla mai multe despre Note 9 urmărind acest review video.

3) iPhone XS Max este și el de top. Poate chiar locul unu, dar nu l-am pus acolo din mai multe motive. Toată lumea se așteaptă ca Apple să domine în zona de inovație tehnologică și să fie prima companie care aduce noile tehnologii disponibile din laboratoarele lumii. Vezi la CES 2018 în ianuarie că se lansează senzorul de amprentă în display, dar ignori total informația și mergi mai departe fără. Ok, Apple a luat decizia să elimine amprentele, o fi având ei motivele lor, poate chiar unele de securitate, dar nu poți să ignori trendurile și apoi să vrei să fii liderul inovației. Da, este adevărat că au inovat la procesor, că au acel Face ID special diferit de tot ce oferă restul lumii (dar și aici am mari semne de întrebare de ce au preferat Face ID în loc de amprentă). Pe de altă parte, la cameră foto nu oferă nimic suplimentar, tot duală, aproape la fel ca anul trecut, bateria este mediocră și mică în comparație cu principalii rivali și sunt destule minusuri.

Hai să listăm avantajele:

 • spulberă orice device mobil în testele de performanță – procesor pe 7 nanometri extrem de performant;
 • are o cameră foto excelentă, printre cele mai bune;
 • un ecran impecabil de mari dimensiuni;
 • un sistem de operare stabil și rapid;
 • integrarea în întreg ecosistemul Apple;

Și dezavantajele:

 • cel mai scump smartphone din acest top;
 • iOS pe cât de rapid este și cu grafică bună, deseori dă bătăi de cap utilizatorilor;
 • conținutul digital este captiv, deși este plătit de utilizator;
 • nu are inovațiile anului – cameră triplă, senzor în display și așa mai departe;

iPhone XS Max este terminalul anului pentru fanii Apple, pentru cei care au la birou și Mac-uri și Apple TV și alte dispozitive la care se conectează și lucrează împreună în rețea sau online. Nu sunt multe critici care i se pot aduce la modul real, ci mai ales lucruri pe care Apple le ignoră de multă vreme. Nu vor să pună carduri microSD sau de alt fel, deși asta ar fi util pentru clienții lor. Nu mai vor mufa de căști, nu mai vor senzor de amprentă, nu mai vor alte lucruri care înainte erau un atuu clar pentru achiziție. Bateria și modul de realizare este inovatoare, dar rivalii au depășit 4.000 mAh fără ca dispozitivele să devină mai masive, iar Apple nu reușește asta. Autonomia este mediocră și pentru că nu au pus o baterie mai mare. Atfel ar fi devenit un best-buy instantaneu. Poate cu altă ocazie.

Camerele foto sunt excepționale, dar tot cu zoom 2X și fără alte mari funcții. Da, procesare AI și procesare on-chip, cu toate astea nu toate cadrele au ieșit perfect. Altfel spus putea fi telefonul anului, dar ce păcat.  Puteți afla mai multe urmărind acest review video.

4) Asus ROG Phone a fost una dintre surprizele plăcute de anul acesta. Compania taiwaneză are o experiență foarte mare pe zona de gaming și de asemenea o poziție foarte bună pe zona de smartphone. Combinând tehnologia din ambele divizii Asus a reușit să facă singurul telefon cu Snapdragon la frecvența maximă. Adică au gândit un sistem unic de răcire care permite procesorului să evolueze la 2.96Ghz, depășind orice rival. Deși 50% dintre producătorii de telefoane au procesor Snapdragon 845, toate sunt sub nivelul Asus RoG Phone.

Pe scurt, avantajele acestui model:

 • este singurul Android care utilizează Snapdragon 845 la 2.96GHz;
 • sistem unic pentru răcire și accesorii de gaming unice;
 • are un display cu rată de refresh 90Hz și tehnologii de gaming;
 • un design unic specific dispozitivelor de gaming;
 •  alte dotări generale foarte bune;
 • bateria este foarte mare;

La capitolul dezavantaje:

 • este un dispozitiv scump, cu toate accesoriile devine foarte scump;
 • trebuie testat înainte să dau un verdict final;

Ca admirator al Asus și al brandului Republic of Gamers, pot să spun că mi-a plăcut foarte mult acest smartphone. Chiar este și el un model cu care aș schimba telefonul meu, dar din alte motive, l-aș alege pentru accesorii, mai ales dispozitivul de călătorie cu ecran și baterie integrată.

Deocamdată atât, aștept să vină la teste și o să revin cu verdictul final. Puteți afla mai multe urmărind acest review video.

5) Samsung Galaxy S9+ deși a fost depășit pe final de an, rămâne unul dintre cele mai bune terminale smartphone de anul acesta, iar acum are preț foarte atractiv. Este în top pentru că este foarte aproape de Note 9 ca dotări și tehnologii oferite, practic le separă S Pen și câteva actualizări minore, e adevărat, și dimensiunea bateriei. Dar asta nu înseamnă că Galaxy S9+ nu rămâne unul dintre telefoanele anului 2018. Procesorul este la de fel de puternic, este foarte bine dotat, camera foto este excelentă și va primi și el actualizarea la Android 9.0 Pie atunci când Samsung va decide că este momentul. Oricum, pînă vine S10 este o achiziție foarte inteligentă, iar după ce Samsung va dezvălui anul viitor în februarie următoarele modele, acest telefon va deveni și mai ieftin, deci și mai bun de luat. Avantaje peste avantaje.

Nu o mai lungesc cu textul aici și mergem mai departe. Puteți afla mai multe urmărind la acest model un review video.

6) Sony Xperia XZ3 a urcat mult în clasament în comparat cu alți ani. Este deja un smartphone puternic, cu ecran curbat, protejat la apă și praf, cu toate dotările de top necesare unui flagship. Deși Sony domină lumea foto și video, telefonul lor de top suferă tocmai la acest capitol. Pe de altă parte, are procesor performant, are dotări bune, are un ecran super cu toate tehnologiile momentului, are o baterie și autonomie ok, design foarte bun și realizare premium. Desigur, cu un preț pe măsură.
Să vedem princialele avantaje:

 • design modern în linie cu principalii rivali de pe Android;
 • procesor de top, cel mai bun care se putea pune anul acesta;
 • cameră foto bună;
 • autonomie bună;
 • interfață curată și rapidă;
 • preț mare, dar relativ bun față de rivali;
 • tehnologii de imagine și sunet de la televizoarele Sony;

Și dezavantajele:

 • singurul din top 10 care nu are cameră duală sau triplă, nu are zoom optic sau efecte;
 • are autonomie mai slabă decât principalii rivali;

Ok Sony, vrei să faci un smartphone care să rivalizeze Samsung și Huawei, păi atunci uită-te la ce oferă ei, nu doar la design. Ia ecranul cu margini curbate, ia puterea hardware, dar pune și o cameră foto care să facă telefonul un must-have. Doar ești lider pe camere foto și ai tehnologie și senzori câți vrei. Pune patru camere care să schimbe modul în care utilizăm telefonul. Una normală, una cu zoom optic 5X, una ultra-wide de 9-12 mm, să poți face imagini din unghiuri imposibile și o cameră specială, care să fie unică. Nu neapărat alb-negru ca Huawei, dar poate altceva, să se gândească inginerii sau fotografii. Adu un mod de filmare unic, care să facă acest telefon must-have. Dar nu, japonezii au ales să pună o cameră ok, cu care vă descurcați în aproape orice situație, dar fără să strălucească la niciun capitol. Sincer, când ai de ales între Note 9, Mate 20 Pro și Xperia XZ3, foarte puțină lume va alege telefonul Sony.

Cam atât despre el, puteți afla mai multe urmărind acest review video.

7) OnePlus 6T este unul dintre telefoanele pe care nu le-am testat anul acesta. L-am tot cerut, dar nu a fost disponibil nicăieri. Am citit însă tot ce s-a scris despre el, am urmărit cum au evoluat OnePlus și cum au știut să depășească problemele. Clienții sunt super-încântați de produsele lor, iar prețul bun nu transformă acest telefon într-o mizerie care să îți strice experiența. Au ales un mix excelent de dotări tehnice bune, un sistem de operare foarte interesant, oarecum diferit, deși tot Android este pînă la urmă, dar cu un parfum aparte.

Să vedem care sunt avantajele:

 • un flagship complet la jumătate de preț;
 • procesor puternic, cel mai bun;
 • cameră foto mai mult decât ok;
 • sistem de operare rapid;

Și dezavantajele:

 • au avut parte de mai multe scandaluri, că spionează clienții, că au furat datele de pe carduri și că trișează la testele de performanță;
 • nu se găsește oficial în România, dar poate fi luat din Europa sau China;
 • nu știm exact cum se procedează pentru service sau garanție;

OnePlus 6T are toate elementele unui flagship, dar compania nu s-a impus încă ca un mare brand. În România Xiaomi rămâne mai cunoscut decât OnePlus, totuși, există din ce în ce mai mulți fani ai acestui brand. Din păcate nu au prezență oficială, se găsesc în magazine prin diverși distribuitori, unii dubioși. Dar este adevărat că se poate cumpăra de pe site-ul lor european și nu plătiți nici alte taxe. Nu știu exact cum este transportul și nu știu cum se procedează pentru service sau garanție.

Pe de altă parte, prețul este mult mai mic decât la marile flagship-uri, aproape la jumătate. Sper să apuc să testez acest model și să revin cu impresii. Pînă atunci puteți afla mai multe urmărind un review video.

8) Xiaomi Pocofone F1 merită din toate punctele de vedere să fie în top. Este probabil un experiment al Xiaomi să vadă dacă poate bate OnePlus 6T la preț. Este un flagship cu dotări de top, dar care vine la un preț și mai ieftin. Totuși, nu este o „petardă”, ci un terminal cu adevărat bun. Nu l-am testat personal, însă toți cei care l-au avut la review spun că este foarte bun. Are Snapdragon 845 și dotări comparabile cu orice flagship. Probabil c nu este o cameră foto extraordinară sau cu funcții speciale. E posibil ca design-ul său să fie comun. Dar bateria este de 4.000 mAh, iar camera foto are pe spate senzori de 12 și 5 megapixeli, iar camera pentru selfie are 20 de megapixeli. Deci are multe elemente de flagship și totuși costă 1.600 de lei.

Să vedem avantajele:

 • cel mai mic preț pentru un flagship în 2018;
 • procesor puternic și dotări hardware bune;
 • camera foto ok;
 • baterie mare;

Iar dezavantajele sunt:

 • deși e comparabil cu Mi8 rămâne mai ieftin, ceea ce arată clar că unele componente au specificațiile doar pe hârtie;
 • nu avem magazin oficial Xiaomi, cel de la Sibiu este un dealer neoficial, iar prin Orange vin alte modele oficial;
 • deci nu știm cu e cu service și garanția nici la acest model;

Nu vreau să fac mai multe speculații privind acest model, fără să-l fi testat eu. Cert este că are specificații de top și este foarte ieftin, deci undeva trebuie să fie un compromis. Fie Xiaomi au renunțat la profituri pentru a face vânzări mari care să le aducă mai multă recunoaștere, fie au folosit ceva componente ieftine care vor fi descoperite pînă la urmă. Ceva trebuie să fie la mijloc. Pe de altă parte este o surpriză a anului și un model de urmărit pe viitor, așa că merită să fie în acest clasament.

Puteți afla mai multe urmărind review video.

9) LG G7 ThinQ rămâne un flagship de top, chiar dacă și ei ratează câteva din trendurile care ar fi dus acest smartphone deasupra tuturor. Au bifat toate îmbunătățirile tradiționale față de anii trecuți – are procesorul nou, ecran P-OLED, are procesor de top, camere foto actualizate. Are chiar și un asistent virtual nou, pe care LG l-a botezat ThinQ, dar care practic face același lucru precum Google Assistant. Și ei ratează ideea cu camere mai multe / mai utile, cu senzori în display și toate celalte caracteristici care fac din Mate 20 un lider al industriei. Se apropie de S9+ și este poate mai accesibil, dar cam atât.

Pe scurt, avantaje:

 • este mai ieftin comparat cu unele flagship-uri, la dotări similare;
 • are camere foto foarte bune la ceea ce fac, dar nu similare cu rivalii;

Câteva dezavantaje:

 •  bateria este mică și deci și autonomia;
 • doar 4GB de RAM;

LG G7 ThinQ este unul dintre marile flagship-uri de anul acesta, are dotări hardware excelente, este puternic și bine dotat, are camere foto excelente și este unul dintre puținele modele de top cu o cameră foto ultra-wide pentru a putea fotografia în oraș printre clădiri. Puteți afla mai multe urmărind review video.

10) Huawei P20 Pro a coborât în acest top la fel ca S9, doar pentru că s-a lansat versiunea nouă. Cum Mate 20 Pro domină acest clasament, corect era să fie și P20 aproape de el. Dar să nu uităm că P20 are procesorul de anul trecut, care este un pic sub Snapdragon 845 și Exynos 9810, iar camerele sunt excelente, dar era prima versiune și  nu sunt aranjate prea bine. Bateria e mai mică și sistemul de operare este cel de anul trecut. Deci nu mai stă atât de bine în comparația cu alte modele de top. Dar este un flagship din 2018 și cred că merită să fie în clasament.

Avantaje:

 • cameră foto triplă, care depășește astfel orice rival;
 • design bun și dotări decente;
 • autonomie ok;

Dezavantaje:

 • procesor depășit de competiție;
 • bateria relativ mică;

Huawei P20 Pro a fost un lider la momentul lansării oficiale, dar acum este depășit de rivali. Asta nu înseamnă însă că nu e un terminal de top. Și probabil acum s-a mai ieftinit, deci este o achiziție deșteaptă dacă nu vreți să goliți tot bugetul pentru un telefon. Puteți afla mai multe cu ajutorul unui review video.

11) Asus Zenfone 5Z este o surpriză plăcută în 2018, cred că vor concura tot mai bine pe zona de mobile. Acest model are procesorul de top Snapdragon 845 și un preț foarte bun, având dotări comparabile cu oricare flagship.

Are câteva avantaje interesante:

 • design foarte bun;
 • dotări tehnice bune;
 • preț foarte atractiv;

La capitolul dezavantaje:

 • trebuie să îl testez înainte de a da un verdict final;
 • nu este protejat la apă / praf;
 • nu are USB 3.0;
 • mai trebuie lucrat la camera foto;

Este foarte bine că Asus a revenit puternic în zona terminalelor smartphone. ROG Phone menționat mai sus este chiar un flagship interesant, cu foarte multe atuuri. Zenfone 5Z este un smartphone bun pentru cei care nu vor să cheltuie 1.000 de euro pe un telefon și la nivelul său de preț concurează direct cu OnePlus sau Pocophone F1.

Dacă ar fi fost un pic mai ieftin sau dacă avea bateria un pic mai mare, dacă utilizau o cameră foto mai bună, ar fi fost cu siguranță plasat mai sus în acest clasament.  Află mai multe despre el în acest review video.

12) Google Pixel 3 XL este unul dintre modelele pe care nu le-am testat, doar am citit despre el, am văzut review-uri. Aici sunt sigur că vor fi comentatori care vor spune că ăsta e telefonul anului sau așa mai departe. Din păcate nu este. Da, îmbunătățiri sunt, dar în stilul HTC, LG, fără să aducă ceva nou esențial. Procesorul e Snapdragon 845, camera foto este tot single. Tot aud că este cea mai bună cameră foto. Poate pentru modul de noapte este bună, dar nu poate înlocui sistemul de la Mate 20 Pro sau cel de la Note 9 sau orice alt concurent vreți. Nu are lentilă ultra-wide, nu are zoom optic, nimic din ceea ce eu și alți utilizatori ne dorim de la un smartphone. Da, este util, este drăguț, dar cam atât.

Printre avantaje:

 • Android curat fără modificări inutile;
 • cameră foto cu mod de noapte bun;
 • design decent;

Dintre  dezavantaje:

 • cameră single;
 • același procesor / RAM;
 • fără carduri microSD;
 • preț mare;

Este un smartphone de top, dar nu merită un loc mai sus în clasament. Poate sunt eu subiectiv, dar pot să justific oricând, prin comparație directă, acest verdict final. Puteți afla mai multe urmărind și review video.

13) Xiaomi Mi8 nu a venit la test, în schimb putem comenta la fel, pe baza specificațiilor și a review-urilor altora. Are toate dotările de top, un preț bun. Nu am avut niciun terminal din seria Mi la review, dar am văzut mai multe la Mobile World Congress și IFA Berlin. A trecut vremea când veneau cu meniuri în chineză sau aveau probleme hardware. Din contră, sunt terminale foarte bune, fără probleme. Interfața este ok, rapidă, plăcută. Cred că este unul dintre modelele care merită cumpărate.

Xiaomi Mi8 are un display Samsung AMOLED cu moț ca iPhone X, cu cea mai mare luminozitate disponibilă pe un smartphone, de 600 de nits. Are Snapdragon 845 cu 6GB de memorie RAM și 64GB de stocare internă. Camera foto duală de pe spate are senzori de 12 megapixeli, camera foto frontală este de 20 de megapixeli. Din păcate însă, bateria este de doar 3.000 mAh, dar prețurile sunt foarte bune.

Puteți afla mai multe urmărind review video.

14) HTC U12+ este umbra unor mari flagship-uri. Sigur, are toate dotările unui smartphone de top, are design, are camere foto, are procesor, are chiar și tehnologii inovatoare. Are tehnologie de sunet bună, este IP68 și așa mai departe. Dar diferențele față de rivali sunt prea mici și de asemenea tehnologiile nu sunt implementate la maxima lor valoare.

Avantajele acestui model:

 •  performanță bună;
 •  design modern;
 •  camere foto bune;
 •  tehnologii noi și interesante;
 •  încărcare rapidă;
 •  IP68;

Dezavantaje pe care le vom discuta:

 •  nu iese cu nimic în evidență;
 •  scorurile în teste nu sunt de top;
 •  autonomia este slabă;
 • prețul este mare;

HTC Edge Sense este practic inovația lui. La fel ca modelele anterioare, de exemplu HTC U11 Plus de anul trecut, telefonul de top al companiei include senzorii pe lateralul ecranului. Este un nou mod de interacțiune cu telefonul. Anul acesta și Sony Xperia XZ3 și Asus RoG Phone au tehnologii comparabile. Diferite, dar comparabile. Aplicația este oarecum utilă dacă intrați în meniu și setați ce anume vreți voi. Dacă o lăsați doar activă fără setări speciale, atunci de 1000 de ori pe zi veți activa ceva aiurea și va trebui să pierdeți vremea cu aplicațiile lansate. Ceea ce uneori poate fi extrem de enervant. După părerea mea trebuia lăsată dezactivată pînă când utilizatorul o găsea și activa singur. După ce înveți gesturile și te obișnuiești cu ele să nu apeși din greșeală, atunci este cu adevărat utilă. De exemplu, vă puteți pune accesul rapid la camera foto cu doar o strângere sau două strângeri rapide. Vă puteți pune accesul la playerul de muzică, iar înainte de a pleca la alergat doar strângeți telefonul – este activ și cu ecranul blocat. Da, este o tehnologie utilă, dar după ce înveți ce să faci cu ea.

Puteți afla mai multe urmărind review video.

Nu am mers cu clasamentul mai departe. Nu cred că mai sunt terminale cu adevărat de top care să concureze cu astea. Ar mai fi Xiaomi Mi Mix 3, care are dotări similare și acel ecran cu margini subțiri incredibil. Și el este comparabil și cu Mi 8 și cu Pocophone. Ar mai fi Xiaomi Black Shark, telefonul lor de gaming. Probabil și Razer Phone 2 poate fi inclus aici. Văd că Essential Phone nu a mai fost continuat deloc.

Mai sunt telefoane despre care am citit, modele Oppo, Sharp, ZTE, Vivo, Meizu. Dar nu se găsesc la noi sau dacă vin au și ele probleme. Așa că mai discutăm dacă sunt de top sau nu. Alte idei mai aveți?