Google pregătește o serie de modele smartwatch fie sub brandul Nexus, fie un Google Watch, modelul de referință pentru toate ceasurile cu Android, așa cum au făcut cu telefoanele de-a lungul anilor. Probabil face parte din aceeași strategie cu Google Phone, dar detaliile nu sunt încă foarte clare.

dreamstime_s_31894699-compressor

Credit foto: © Georgejmclittle | Dreamstime.com – Smart watch
Imaginea este doar pentru a avea o ilustrație. Nu știm acum cum va arăta Google Watch.

Conform zvonurilor, care au apărut inițial tot pe Android Police, același blog care a dezvăluit și următorul telefon Google, vor fi două modele de ceasuri cu Android Wear. Nu este clar dacă vor folosi brandul Nexus pentru ceasuri sau Google Phone.

Numele de cod al noilor produse este Angelfish și Swordfish, iar principala funcție va fi promovarea asistentului digital Google. Primul dintre ele seamănă ca design cu Moto 360, cel mai arătos smartwatch produs pînă acum. Cel de-al doilea, Swordfish, este mai mic, în genul Pebble Time Round, un model pe care l-am testat, dar cu care nu am reușit să mă împac foarte bine. Numele terminalelor rezonează oarecum cu modelele Nexus HTC, care au nume de pești, Marlin și Sailfish.

Cred că lipsea de pe piață un astfel de smartwatch, dar pe de altă parte este o piață foarte fragmentată și este posibil ca ceasurile Google să fie foarte scumpe, la nivel cu Gear S sau produsele de top. Totuși, este clar că Google vrea să alinieze procedura sa pe toate nivelurile de produse. Au smartphone cu Android curat, au Chromebook, au tabletă Nexus, acum vor să aibă și ceasuri care să „ofere experiența Android Wear”. Ei le arată prin aceste modele partenerilor ce se poate face cu puțină inițiativă. Deseori modelele Nexus au avut mai mare succes decât produsele oferite de ceilalți parteneri sub brand propriu. Să vedem dacă va fi cazul și acum.